Direcția Județeană de Sport Neamț organizează „Sport cu … Jucării pentru copii”

Direcția Județeană de Sport Neamț vă anunță cu bucurie că în acest an va organiza evenimentul sportiv cu caracter caritabil „Sport cu … Jucării pentru copii” atât la Piatra Neamț, cât și la Roman. 

„Am schimbat denumirea evenimentului din ”Fotbal cu … Jucării pentru copii” în ”Sport cu … Jucării pentru copii” fiindcă în 2023 vom avea parte și de un meci de handbal. Acesta va face parte din programul manisfetării de la Piatra Neamț, care va avea loc vineri, 15 decembrie 2023, în Sala Ceahlăul.” – au transmis reprezentanții Direcției

De la ora 17:30 va fi partida de handbal dintre componenții echipelor de seniori din Piatra Neamț, adică fetele de la Handbal Club Feminin și băieții de la HC Pietricica Neamț.

O oră mai târziu va debuta meciul de fotbal dintre divizionara secundă Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și divizionara secundă CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Acesta va fi jocul care va produce și momentul culminant al evenimentului fiindcă, așa cum este tradiția, la primul gol marcat în timpul partidei, spectatorii prezenți în tribune vor arunca pe parchet jucării de pluș.

Dacă nu se va marca, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, atunci jucăriile vor fi aruncate la ultimul fluier al jocului de două reprize a douăzeci de minute fiecare. Cine vrea, poate aduce jucării și altfel decât cele de pluș. Le vom aduna pe toate în sală și, la final, toate jucăriile ce se vor aduna vor fi donate copiilor de la «Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Piatra Neamț». Privim cu încredere spre eveniment și mulțumim cluburilor care au răspuns afirmativ pentru că au înțeles că este un moment festiv prin care sportul vine în sprijinul unor copii defavorizați”, a declarat Gheorghe Paisa, directorul executiv al DJS Neamț.

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, DSJ Neamț organizează și în Sala Sporturilor din Roman o manifestare asemănătoare, de la ora 18:00.

Vor fi pe teren componenții CSM Roman de astăzi într-un meci în care vor înfrunta ”Laminorul Roman 1996-2004”, o formație compusă din foști jucători romașcani care au activat în Liga 2 și Liga 3 în vremea respectivă.

”Sport cu … Jucării pentru copii” va fi încadrat de meciurile și festivitatea de premiere a ediției a II-a a turneului Cupa Real Roman.

Este o competiție fotbalistică dedicată copiilor de până la 8 ani care învață tainele sportului rege la diferite cluburi locale, din împrejurimi și din orașele Buhuși și Târgu Frumos. Aceste grupări care vor avea echipe în cadrul întrecererii respective sunt: Fotbal Kids Real Roman, Junior Star Gâdinți, Vulpițele Galbene Roman, Gloria Roman, Viitorul Roman, Viitorul Târgu Frumos, Viva Activ Buhuși.

Regulile de desfășurare ale meciului CSM Roman – Laminorul Roman 1996-2004 vor fi aceleași ca la Piatra Neamț. Spectatorii prezenți vor arunca jucării din tribună pe parchetul Sălii Sporturilor la primul gol marcat sau la finele partidei, dacă nu se va înscrie.

De asemenea, cei care vor dori să dăruiască altfel de cadouri, le pot aduce la sală pentru a fi depozitate și donate apoi celor ce merită un zâmbet.

„Mulțumim pentru implicare: CS Ceahlăul Piatra Neamț, Handbal Club Feminin Piatra Neamț, ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Handbal Club ”Pietricica Neamț” Piatra Neamț, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, CSM Roman, Fotbal Kids Real Roman, Asociația Județeană de Fotbal Neamț.” – mai transmite Direcția de Sport

PUBLICITATE