Direcția de Sănătate Publică a închis bazinele în Ștrandul din Piatra-Neamț

Accesul publicului la cele patru bazine din incinta Ștrandului Municipal Piatra-Neamț a fost temporar interzis în urma rezultatelor neconforme ale calității apei. – anunță Primăria Piatra-Neamț

În perioada 10 – 12 august, toate cele patru bazine, inclusiv bazinul mare, bazinul mic pentru copii și cele două bazine din zona VIP, vor fi închise pentru clienți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Accesul publicului la cele 4 bazine din incinta Ștrandului Municipal Piatra-Neamț nu este permis temporar, în urma unor rezultate neconforme ale calității apei. În perioada 10 – 12 august, inclusiv, bazinul mare, bazinul mic pentru copii și cele două bazine din zona VIP sunt închise clienților pentru a se efectua operațiunile de schimbare și tratare a apei.” – a transmis Primăria Piatra-Neamț

Potrivit municipalității, decizia a fost luată după ce, pe data de 31 iulie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a efectuat un control amănunțit, prelevând probe din bazine pentru analiză.

Rezultatele, primite pe data de 3 august, au indicat că calitatea apei nu îndeplinește standardele bacteriologice necesare pentru a asigura sănătatea publică.

„În urma unui control efectuat pe data de 31 iulie a.c. de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, au fost prelevate probe din bazine, iar pe data de 3 august rezultatele au arătat că apa este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic.

Ulterior, pe 9 august, medicii specialiști ai DSP Neamț au dispus suspendarea activității pentru cele 4 bazine, spălarea și dezinfectarea apei.

Joi, 10 august, au fost prelevate din nou probe, urmând ca, în cursul zilei de sâmbătă, în cazul în care rezultatele vor arăta că apa este conformă standardelor de sănătate publică, bazinele să fie redeschise.

De menționat că, apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire și împrospătare, iar cu frecvență zilnică este analizată din punct de vedere chimic.” – mai spune Primăria Piatra-Neamț

PUBLICITATE