Diplome de integritate pentru polițiștii nemțeni care au făcut denunțuri și au refuzat mita

Astăzi, 30 mai 2022, la sediul Direcției Generale Anticorupție, în prezența domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, a avut loc festivitatea de marcare a 17 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție.

La activitate au luat parte domnul Bogdan LICU, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Pavel POPESCU, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și domnul chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost, de asemenea, prezenți membri ai corpului diplomatic, parteneri instituționali din structurile de aplicare a legii, reprezentanții instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, ai structurilor din Aparatul Central al M.A.I., șefi de arme, precum și șefii serviciilor județene anticorupție.

În contextul festivității de astăzi, au fost acordate diplome de integritate angajaților M.A.I. care au denunțat fapte de corupție, astfel:

– Compartimentului de Poliție Rutieră Târgu Neamț – I.P.J. Neamțai cărui angajați au depus într-o perioadă scurtă de timp un număr semnificativ de denunțuri și au refuzat diverse sume de bani cu titlul de mită, pentru a nu dispune măsuri legale cu privire la abaterile constatate.

PUBLICITATE