Din Ceahlău la Marea Neagră, pe apă. Expediţie inedită pentru 23 de participanţi (FOTO)

De la poalele masivului Ceahlău până la Marea Neagră, pe apă. Poate pare ceva nebunesc, însă vorbim despre o expediţie pusă la cale de un grup de asociaţii.

Traseul, cu o lungime de 460 de kilometri, ar trebui parcurs în descurs de 8 zile. Startul s-a dat ieri, în comuna Ceahlău, de pe lacul Izvorul Muntelui.

„Aceasta este o expediţie cu care noi vrem să vedem râurile, să vedem râul Bistriţa, să vedem Siretul cum se varsă în Dunăre, să vedem ce se întâmplă pe aceste ape.” – a declarat Loredan Popa, organizatorul traseului pentru Antena 1

Traseul de 460 kilometri este unul dedicat şi familiilor. 23 de participanţi, grupaţi în 10 canoe au plecat spre mare. Cel mai tânăr participant are doar 13 ani iar cel mai vârstnic, 71.

Sper ca pe viitor să atragem cât mai multe fete, cât mai mulţi copii pentru că până la urmă asta a fost ideea, să fie o expediţie pentru familie.” – a spus Simona Hurjui, une dintre participante, pentru sursa citată.

Astăzi, participanţii sunt aşteptaţi să ajungă la Bacău şi Adjud. Proiectul are ca scop conştientizarea oamenilor faţă de splendoarea pe care ne-o oferă natura.

Ținta finală, Sulina. Acolo participanţii vor avea parte de o seară pescărească, plină de surprize, alături de Ivan Patzaichin.

Am asistat la plecarea caravanei Wild Canoing Tour într-o caravană de vâslit pe lacul Bicaz, Bistrita, Siret și apoi pe Dunăre pânâ la Sulina. Totul în 8 zile! 
E un proiect pornit de Loredan Popa (Asociatia Plai Verde) – campion mondial și european pe care am avut bucuria să-l antrenez. S-a inspirat de la Traseul Plutașilor de pe Bistrița.
Am să-i aștept la sosire, la Sulina, pentru a-i felicita.” – a transmis Ivan Patzaichin

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina:  Wild Canoeing Tour

PUBLICITATE
SURSĂobservator.tv