Din 16 mai puteți face a patra doză de vaccin

Începând din 16 mai 2022 în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Medicii de familie desfăşoară această activitate în cadrul cabinetelor de medicina de familie, în conformitate cu prevederile Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Planificarea activităţii de vaccinare de către medicii de familie se realizează ţinând cont de următoarele principii:

  • se vor respecta regulile generale de funcţionare pentru cabinetele de medicină de familie;
  • va fi stabilit un circuit/orar diferit astfel încât persoanele sănătoase care se prezintă la vaccinare să nu se intersecteze cu cele bolnave care se prezintă pentru afecţiuni acute/subacute;
  • medicii de familie vor organiza programul de vaccinare fără încălcarea prevederilor contractelor cu CNAS;
  • medicii de familie vor planifica persoanele la vaccinare în ziua următoare de la recepţia vaccinului.

129 de cabinete medicale de medicină de familie au încheiat contracte de vaccinare și testare COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a ridicat, astăzi, 90 de doze de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech, care vor fi distribuite cabinetelor medicale de medicină de familie.

Vaccinul va fi distribuit către cele 5 cabinete medicale care au solicitat vaccin: 2 din Piatra Neamț, 1 din Crăcăoani, 1 din Dragomirești și 1 din Roman.

Doritorii vor contacta medicul de familie pentru a afla cum se pot vaccina la cabinet! Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită!

PUBLICITATE