DIICOT: Cei doi bărbați, din Piatra-Neamț, aduceau droguri din Olanda. Vezi cine sunt inculpații

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cu sprijinul colegilor de la Serviciul Rutier din Prahova, au oprit în trafic, pe Drumul Naţional 1, în zona localităţii Băneşti, judeţul Prahova, un autovehicul care se deplasa către Braşov. În maşină au fost depistaţi doi bărbaţi, domiciliaţi în Piatra-Neamţ, care locuiau fără forme legale în Bucureşti, iar în urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit diverse cantităţi de droguri de risc şi de mare risc. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform DIICOT, la data de 24.06.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S.P. și R.M. (vezi numele inculpaților aici: https://www.diicot.ro/mass-media/2097-comunicat-de-presa-25-06-2018), pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc și de mare risc, fără drept.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2018, inculpaţii S.P. și R.M. (vezi numele inculpaților aici: https://www.diicot.ro/mass-media/2097-comunicat-de-presa-25-06-2018) au procurat din Olanda droguri de risc (ketamină și comprimate de Xanax care conțin Alprazolam) și droguri de mare risc ( circa un 600g Amfetamină și 160 comprimate ectsasy care conțin MDMA) droguri pe care le-au introdus pe teritoriul României, fără drept, și care erau destinate consumului propriu.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploiești.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. – informează DIICOT

PUBLICITATE