Diferența dintre un bun creștin și un fariseu o face lupta pentru like-uri și vizualizări

Un clip postat de șeful PNL Neamț, ieșeanul Mugurel Cozmanciuc, prin care acesta se filmează intrând într-o biserică, apoi rugându-se și pupând icoane, arată cât de jos a ajuns lupta pentru voturi.

Campania electorală pare să nu mai țină cont de nimic în aceste zile, iar cerșitul de voturi prin intermediul pupatului de icoane face parte din strategia de campanie a mai multor candidați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De la bun început, spunem că nimeni nu are nimic cu Mugurel Cozmanciuc, aflat în postura de bun creștin.

Doar că, un bun creștin nu își pregătește vizita la biserică împreună cu consultanții. Un bun creștin nu se duce la biserică împreună cu alaiul de partid pentru a fi identificat în felul ăsta drept „elementul central”.

Un bun creștin se roagă singur, în liniște, nu flancat de cameramani și fotografi. Un bun creștin nu se sfătuiește cu consultanții în privința poziției din fata icoanei și nici a unghiului perfect din care sa fie filmat.

Un bun creștin se roagă pentru el și pentru cei apropiați lui, nu ca să fie văzut de enoriașii care, eventual, ar putea să-l și voteze. Un bun creștin nu-și distribuie clipul electoral din biserică pe sute de profiluri de Facebook.

Un bun creștin nu îl face transformă pe Dumnezeu în agent electoral pentru câteva voturi în plus.

PUBLICITATE
SURSĂfoto/video: Facebook