DGASPC Neamț în top III național în domeniul Asistenței Sociale

DGASPC Neamț a reușit performanța de a se număra printre cei 3 finaliști la nivel național care au intrat în cursa pentru obținerea premiului „Instituția Anului“, premiu ce va fi acordat pe  21 martie 2023, în cadrul Galei Excelenței în Asistență Socială.

Evenimentul este organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România și va fi găzduit de Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 În cursa pentru marele premiu au intrat, pe lângă DGASPC Neamț, Direcția Generală de Asistență Socială București și Direcția de Asistență Socială Siret.

Câștigătorul va fi anunțat la evenimentul de gală care va avea loc săptămâna viitoare, la Ateneul Român, unde vor fi premiați cei mai buni profesioniști din țară în domeniul asistenței sociale.

La categoria „Instituția Anului“ au fost nominalizate zeci de instituții și organizații private din domeniu, desemnarea finaliștilor cu cele mai bune rezultate obținute în anul 2022 făcându-se în baza evaluărilor portofoliilor profesionale de către un juriu de specialitate.

Cel mai probabil, în desemnarea DGASPC Neamț în top III la nivel național a contat numărul mare de proiecte cu finanțare europeană aflate în implementare precum și obținerea locului I la nivel național în domeniul dezinstituționalizării adulților.

Indiferent de rezultatul pe care îl vom afla la Gală, faptul că DGASPC Neamț se situează printre cei 3 finaliști, reprezintă pentru noi o performanță care ne face mândri și ne onorează. Ne validează activitățile realizate pe parcursul anului 2022 și recompensează moral munca întregii echipe care a făcut și face mereu  eforturi pentru a crește calitatea serviciilor furnizate beneficiarilor noștri. Îi felicit pe colegii mei și le mulțumesc pentru implicare și profesionalism“, a spus Marlena Panduru, director general al DGASPC Neamț. 

Județul Neamț mai are și alți finaliști intrați în cursa pentru premiile acordate la Gala Excelenței din 21 martie. Astfel, Camelia Canache, asistent social în cadrul  DGASPC Neamț este finalistă la categoria

Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/reducerii riscurilor asociate infecției HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale“ iar Carmen-Liliana Suciu, reprezentanta unui ONG cunoscut în județ, este una dintre cei 3 finaliști intrați în cursa pentru „Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare“.

Aceștia au fost desemnați printre cei mai buni ca urmare a voturilor obținute precum și în urma evaluării portofoliilor profesionale de către jurați.

Gala Excelenței în Asistență Socială, ajunsă la a IX-a ediție, celebrează performanțele profesioniștilor din domeniu și se organizează anual în luna martie, atunci când se marchează Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Tema stabilită pentru anul 2023 este „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune“.

PUBLICITATE