Dezastru în Neamț. Zeci de gospodării inundate, aluviuni pe carosabil (FOTO)

Pagube mari provocate de inundații în această dimineață în județul Neamț.

În această dimineață, în jurul orei 05.56, a fost emis mesaj prin RO ALERT pentru Cod ROȘU hidrologic pentru bazinul râului Neamț (Ozana – afluent al râului Moldova), locuitorilor din comuna Pipirig. (vezi articolul AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și Piatra-Neamț, pompieri voluntari din cadrul SVSU Pipirig, lucratori de la SGA Neamț, lucrători de la SDN și militari de la Jandarmerie au intervenit cu mijloace specifice pentru evacuarea apei din locuințe și curți in comuna Pipirig.
La o primă evaluare ar fi vorba de aproximativ 30 locuințe și 60 curți.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, traficul rutier a fost blocat temporar pe DN 15B, km 25, pe raza localității Stânca, județul Neamț, din cauza aluviunilor și pietrișului transportate de pe versanți, în urma ploilor torențiale.
Echipele Secției Drumuri Naţionale Neamț au acționat pentru curățarea carosabilului și asigurarea circulației.

Echipajele ISU Neamț au intervenit și la o misiune de îndepărtare copaci căzuți pe carosabil în localitatea Poiana Teiului pe DN 15. S-au deplasat la locul solicitării un echipaj de pompieri de la Garda 2 de intervenție Poiana Teiului și SVSU Poiana Teiului.

Vezi și (FOTO) Mai multe curți inundate în Piatra-Neamț în această dimineață (22 iunie)

Vezi și NEAMȚ: Pagubele furtunii din ultimele 24 de ore. Raportul autorităților (22 iunie)

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Facebook