Deși are sute de specialiști, Universitatea plătește servicii de proiectare lui Cozmanciuc

Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași este în centrul atenției, după ce un profesor a făcut public faptul că aceasta a achiziționat servicii de proiectare de câteva miliarde lei vechi de la firma fraților Cozmanciuc, în loc să își facă singură propriile servicii cu specialiștii din cadrul facultăților de Arhitectură sau Construcții.

Ciprian și Mugurel Cozmanciuc au pus pe picioare societatea Artehnis SRL Iași, care are numeroase contracte din bani publici cu mai multe instituții, unele chiar din județul Neamț.
Conform presei locale, din cauza unui contract încheiat de Arthenis SRL cu Citadin SA pe vremea când Mugurel Cozmanciuc era consilier local, în 2006, el a fost nevoit să-şi dea demisia din Consiliu, pe motiv de conflict de interese. Ulterior, a ieşit din firmă, cesionând acţiunile mamei sale, administrarea trecând la fratele său, Ciprian Ilie.

Contractele au curs fără număr, inclusiv la Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași, unde, spre surprinderea cadrelor didactice, s-a preferat plata sumei de 329.000 lei pentru ”Servicii de proiectare Consolidare si reabilitare termica imobil”, lucru ce ar fi putut realizat de către specialiștii de la Univ. de Construcții sau Arhitectură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
O Universitate Tehnică cu 11 facultăți din care una de Arhitectură și una de Construcții și Instalații atunci când are nevoie de servicii de proiectare în curtea proprie, de ce preferă să plătească o firmă de casă cu peste 70 mii de euro?
Cu sute de specialiști ai tăi angajați, preferi să dai partidului decât să investești in resursele tale proprii. Asta e România galbenă pe care o visează toată lumea? Cine este SC ARTEHNIS?          
Firma fraților Mugur și Ciprian Cozmanciuc. Mugur Cozmanciuc  – deputat PNL de Neamt”, – scrie George Țăranu, profesor, șef de lucrări la UTI.
PUBLICITATE