Descoperire incredibilă în Neamț! Cadavrul unei fetițe, dispărută de acum 15 ani, găsit în curtea tatălui ei. Bărbatul, reținut pentru omor

Descoperire incredibilă în județul Neamț, unde cadavrul unei fetițe dispărută de acum 15 ani a fost găsit în curtea tatălui ei din orașul Târgu-Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, „la data de 19 ianuarie 2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia in anul 2006 a doua victime, mama și fiica minoră, existând posibilitatea ca persoanele dispărute să fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a cercetărilor, ieri, 19 octombrie, s-a efectuat percheziţie domiciliară la o locuinţă de pe raza oraşului Târgu-Neamţ, ocazie cu care au fost identificate „rămăşiţele unui cadavru uman, posibil al unei persoanei minore, ce erau îngropate în curtea casei”, după cum spun procurorii.

„Având in vedere ca proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute in anul 2006, prin ordonanţa procurorului din data de 19.10.2020 s-a dispus efectuarea in continuarea a urmăririi penale fata de acesta sub aspectul săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzuta şi pedepsita de art. 188- 189 alin.1 lit.f cu aplicarea art.199 Cod penal.

Totodată, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2021.

Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Neamţ – Serviciul de Investigaţii Criminale si Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ.” – au mai transmis procurorii.

Dispariția misterioasă a unei femei de 26 de ani și a fiicei acesteia de numai 5 ani.

Andreea și mama ei

În luna decembrie 2006, o fetiță de 5 ani (Andreea) și mama ei în vârstă de 26 de ani (Magdalena) au dispărut, fără urmă, din orașul Buhuși.

După 2 ani, în luna martie 2008, polițiștii din Târgu-Neamț au fost sesizați, de bunicul copilei, despre faptul că de mai bine de doi ani, nu mai știe nimic de fiica și nepoata lui.

Totodată, acesta le-ar fi declarat polițiștilor că pe 8 decembrie 2006, fiica și nepoata lui au plecat de la domiciliul din orașul Buhuși, însoțite de tatăl fetiței (Ilie) și nu au mai revenit la domiciliu.

„El a venit și m-a rugat să le dau voie celor două să meargă cu el, în oraș, că să le cumpere niște haine.” – ar fi declarat bunicul fetei pentru presa din județul Bacău.

Politiștii nemțeni, alături de cei din Bacău, au demarat, împreună, o anchetă.

Primele detalii ale anchetei ar fi stabilit că 7 decembrie 2006, Magdalena s-a deplasat împreună cu un executor judecătoresc la domiciliul fostului soț (Ilie), din Târgu-Neamț, unde i-a fost încredințată spre creștere fetița, conform unei sentințe judecătorești.

Tot în acea zi, Magdalena a plecat împreună cu fiica la domiciliul tatălui său, din orașul Buhuși.

A doua zi, Ilie s-a dus în orașul băcăuan, încercând să o convingă pe fosta soție să se întoarcă la locuința lui din Târgu-Neamț.

Bărbatul ar fi spus polițiștilor că s-a despărțit de fosta soție și de fiica sa în ziua de 8 decembrie 2006 în centrul orașului Buhuși.

Polițiștii au făcut investigații amănuțite doar că cercetările au fost îngreunate din cauza faptului că dispariția a fost reclamată foarte târziu, iar toate eforturile anchetatorilor și căutările efectuate în județele Neamț și Bacău, nu au dus la nici un rezultat.

De atunci, cele două nu au mai fost văzute, numele fetiței apărând până astăzi pe site-ul IGPR la rubrica „persoane dispărute”: „Arhip Andreea – La data dispariţiei avea vârstă de 7 ani, semnalmente: înălţime 1.10 m, greutate de aproximativ 35 kg, constituţie slabă, ochi negri, bărbie ovală, faţă ovală, frunte mijlocie, gură mică, buze subţiri, păr negru cu firul drept lung. – Data dispariției: decembrie 2006

Cu precădere de la începutul acestui an, polițiștii de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au realizat activități ample, depunând eforturi pentru soluționarea acestui caz, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

PUBLICITATE