Descinderi de amploare ale Poliției la spărgătorii de case din Piatra Neamț


În această dimineață polițiștii nemțeni au descins la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, de pe raza localităților Piatra Neamț, Săvinești și Girov.
Peste 50 de polițiști au fost angrenați în desfășurarea a 10 perchiziții emise de instanța de judecată în cazurile de furt din locuințe, instrumentate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț.
Acţiunea vizează documentarea şi probarea activităţii unui grup infracțional format din 5 bărbaţi cu vârste între 20 și 40 de ani, toţi din Piatra Neamț. Aceștia sunt cercetați în cadrul a 8 cauze penale privind furtul din locuințe și societăți, cauzând un prejudiciu total de circa 50000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma perchizițiilor efectuate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor, respectiv scule electrice ( bormaşini, flexuri, drujbe, generatoare, motocultor, aparat de sudură), acumulatori auto, anvelope, electrocasnice, uși, telefoane, ceasuri, etc.
S-a reușit recuperarea a 40% din prejudiciul creat, iar activitățile de cerectare sunt în derulare, urmând a fi propuse măsuri preventive față de persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor.

Activitatea a fost sprijinită de 14 lucrători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, trei jandarmi și doi polițiști locali.

PUBLICITATE