Deputatul Ciprian Șerban anunță un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populației

Deputatul nemțean Ciprian Șerban a anunțat noul pachet de măsuri, menite să ajute familiile cu venituri mici, elevii, bolnavii din spitale, angajații și transportatorii care au de suferit din cauza prețurilor crescute la combustibili.

„Măsurile PSD sunt măsuri pentru oameni!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vom lupta zi de zi pentru ca măsurile propuse de PSD pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți să fie adoptate:

  • Vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD este de 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.
  • Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. PSD a propus 30 de euro/voucher.
  • Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 lei la 22 de lei.
  • Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. PSD a propus creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.
  • Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. PSD a propus 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.” – transmite parlamentarul

Potrivit acestuia, PSD și-a fixat ca obiectiv finanțarea acestor măsuri în proporție de 50% din fonduri europene, pentru a nu afecta investițiile programate în buget, iar dacă PNL reușește să propună mai multe surse de finanțare din fonduri europene pentru aceste măsuri social-democrate, atunci, desigur, vom susține ca valorile voucherelor și a tichetelor de masă să fie mai mari.

„În Coaliție nu avem timp de răfuieli interne! În Coaliție trebuie să stabilim valoarea exactă a acestor măsuri și să le adoptăm urgent, cu atât mai mult cu cât propunerile PSD de acordare a voucherelor de alimente și de creștere a valorii tichetelor de masă sunt susținute și de PNL!” – mai spune Ciprian Șerban

PUBLICITATE