Delegația Consiliului Județean Neamț, vizită în Egipt

Ieri, la Cairo, Ambasada României în Republica Arabă Egipt a organizat o întâlnire de lucru între delegația oficială a Consiliului Județean Neamț, formată din președintele Ionel Arsene, primarul orașului Târgu-Neamț, Vasilică Harpa, vicepreședintele Dragoș Chitic, administratorul public Sorin Brașoveanu, consilierul județean Ion Asaftei, reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț și ai mediului de afaceri nemțeni și ai mediului de afaceri egiptean, reuniți în „Egyptian Businessmen’s Association“.

Întrunirea a fost coordonată de către domnul Ahmed El Sokkary, președintele Consiliului de Afaceri Egipt-România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Discuțiile s-au axat pe investiții și oportunități concrete pentru susținerea colaborării dintre mediul de afaceri din Neamț și cel egiptean.

Cei prezenți și-au exprimat interesul de a dezvolta parteneriate noi în domeniile economice în care România și Egiptul pot avea avantaje economice reciproce.

Reprezentanții mediului de afaceri din Neamț, care însoțesc delegația oficială a Consiliului Județean în Egipt, au venit la Cairo cu propuneri clare de parteneriate pentru firmele membre ale Asociației Oamenilor de Afaceri Egipteni, prezentându-le acestora domeniile economice în care Neamțul excelează pe plan internațional.

Potențialul economic al județului nostru în domenii precum producția de utilaje pentru industria petrolieră, chimică și petrochimică, fabricarea produselor textile, exportul cerealelor și produselor de origine animală, al produselor din industria lemnului trebuie fructificat și am stabilit azi noi posibilități de cooperare în cadrul întrunirii bilaterale.

Colaborarea noastră cu Egiptul și eforturile de consolidare a acestui parteneriat vor avea ca rezultat creșterea volumului schimburilor comerciale cu România și județul Neamț“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Republica Arabă Egipt este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României din zona Africa – Orientul Mijlociu.

De exemplu, Egiptul este cel mai mare importator de grâu la nivel mondial, iar România se situează între primii cinci exportatori de cereale pe această piaţă, context care poate deveni un atu pentru producătorii agricoli din Neamț.

De asemenea, din perspectiva proiectelor de infrastructură de anvergură care se derulează în prezent în Egipt, există un potențial real ca firmele de construcții nemțene să subcontracteze lucrări sau să se asocieze cu firme care sunt deja implicate în programele egiptene de dezvoltare.

Toate aceste oportunități au fost aduse în discuție la reuniunea de ieri, iar aceste circumstanțe, favorizate inclusiv de apropierea geografică și disponibilitatea căii de transport maritim, au oferit concluzia că există un interes real de colaborare, de ambele părți – egipteană și nemțeană.

Întrevederea oamenilor de afaceri a avut loc în prezența Dr. Ahmed El Sokkary și Dr. Omnia Fahmy, președintele și, respectiv, vicepreședintele Consiliului de Afaceri Egipt-România și a domnului Sherif Shafei, din partea Autorității Generale pentru Investiții Străine

PUBLICITATE