Delegația Consiliului Județean a prezentat Neamțul la Autoritatea Generală pentru Investiții Străine din Egipt

Oportunitățile de afaceri ale județului Neamț au fost prezentate de către delegația Consiliului Județean Neamț, care săptămâna aceasta efectuează o vizită de lucru în Egipt, la Autoritatea Generală pentru Investiții Străine din Cairo.

Invitația i-a fost adresată președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, de către Excelența Sa, ministru delegat Mohamed Abdel Wahab și domnul Amr Nour El-Din, consilier al directorului executiv al Sectorului de Promovare din cadrul autorității.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul întâlnirii, la care au participat Vasilică Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț, Dragoș Chitic, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Sorin Brașoveanu, administratorul public al instituției, și reprezentanți ai mediului de afaceri nemțean, s-a discutat despre potențialul economic al județului nostru și despre oportunitățile de colaborare, oficialii egipteni arătându-se extrem de interesați de a veni în sprijinul părții române.

„Îi mulțumesc Excelenței Sale, domnul ministru adjunct Mohamed Abdel Wahab și domnului Amr Nour El-Din, consilier al directorului executiv al Sectorului de Promovare din cadrul autorității, pentru invitație și pentru ocazia pe care ne-a oferit-o, de a prezenta Autorității Generale pentru Investiții Străine din Egipt oportunitățile economice și turistice ale județului Neamț.

Județul Neamț poate fi un partener pentru mediul de afaceri din Egipt, fiind recunoscut pentru construcția de obiective de infrastructură rutieră, producția de utilaje pentru industria petrolieră și chimică, industria textilă, a prelucrării lemnului, a agriculturii și zootehniei.

În cadrul întâlnirii am remarcat interesul autorităților egiptene de a le asigura diverse facilități firmelor din Neamț care sunt interesate să își extindă activitatea în Egipt.

De asemenea, am avut oportunitatea de a prezenta în mod concret în ce constă activitatea agenților economici care sunt interesați de parteneriate cu această țară arabă.

Am fost plăcut surprins de modul în care își desfășoară activitatea Autoritatea Generală pentru Investiții Străine din Egipt. Modul de lucru este foarte eficient, instituția ocupându-se de toate etapele înființării unei companii noi și asigurându-le sprijinul necesar pe toată durata funcționării lor.

Tot astăzi am vizitat cel mai important centru de servicii pentru investitori din totalul de 15 câte există în Egipt. Acesta acționează ca un punct unic de contact pentru toți investitorii. Datele pe care le gestionează sunt complexe și utile, fiind preluate direct de pe bursele internaționale.

După aceste experiențe trag concluzia că autoritățile egiptene sunt extrem de interesate să sprijine mediul de afaceri și și-au arătat toată disponibilitatea pentru agenți economici din Neamț de a-și desfășura activitatea în Egipt, punându-le la dispoziție atât cadrul legal cât și aspecte concrete necesare unor astfel de parteneriate reciproc avantajoase“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

PUBLICITATE