Decor: 5 piese de mobilier de nelipsit dintr-un dormitor vintage

Dormitorul este considerat locul de odihna si de relaxare de catre foarte multe persoane.  Cu toate ca este folosit predominant pentru depozitarea hainelor si somn, acesta trebuie sa fie amenajat conform dorintelor proprietarilor pentru ca acestia sa se simta in largul lor. Intrucat in ultimii ani a revenit la moda stilul vintage, tot mai multi cauta sa isi amenajeze dormitorul cu piese de mobilier de acest fel. Unii aleg doar una-doua piese de mobilier retro, in timp ce altii merg pe mobilarea completa in acest stil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Daca si tu esti interesat(a) de decorurile vintage si cauti inspiratie, afla din acest articol ce elemente sunt de nelipsit dintr-un asemenea dormitor!

Iata ce piese de mobilier trebuie sa ai intr-un dormitor in stil vintage:

  • Patul

Patul este piesa centrala dintr-un dormitor. Sigur ca trebuie sa vezi mai multe modele de paturi vintage, inainte de a lua o decizie. Acesta trebuie neaparat sa fie din lemn masiv, insa culoarea trebuie aleasa in functie de gusturile tale, dar si de cum planuiesti sa arate celelalte elemente de decor. De asemenea, este necesar sa masori foarte bine camera, astfel incat sa iti dai seama ce dimensiuni poti alege pentru patul tau.

  • Noptiera

Sigur ca de langa pat nu trebuie sa iti lipseasca noptiera. Aceasta trebuie sa fie aleasa in acelasi ton cu patul, astfel ca recomandat este sa te orientezi spre culori apropiate. Alege tot lemnul masiv, intrucat ai garantia rezistentei acestuia in timp. De altfel, in functie de nevoile tale si de spatiul pe care il ai la dispozitie, mergi pe una cu mai multe sertare, mai lata sau mai ingusta. Alege dintr-o oferta variata de pe www.Exotique.ro si sigur nu vei regreta!

  • Dulapul

Pe langa cele doua elemente mentionate mai sus, dulapul este un altul absolut necesar. Aceasta piesa de mobilier trebuie bine pozitionata, astfel incat sa nu iti ia din lumina naturala, dar nici sa ocupe un spatiu considerabil din casa. Ideal este sa gasesti unul in concordanta cu celelalte elemente in privinta culorii si care sa isi dovedeasca utilitatea prin compartimentare.

  • Cufarul

Fara indoiala, dintr-un astfel de dormitor nu trebuie sa lipseasca vestitul cufar. Pus la capatuul patului sau intr-un colt din camera, acesta o sa arate exceptional si poate fi una dintre piesele care atrag cel mai tare. Bineinteles ca pe langa aspectul deosebit, un cufar se va dovedi si util, si incapator.

  • Masa de toaleta cu oglinda

Visul oricarei femei este acela de a avea propriul coltisor unde sa se machieze si sa se aranjeze inainte de a iesi in casa. Astfel, o masuta de toaleta cu oglinda si cu scaunel in stil vintage, plasate intr-un colt luminos poate deveni un alt punct de atractie al unei camere.

Asadar, presupunand ca vrei sa iti amenajezi in stil vintage dormitorul, ai nevoie de cateva piese retro esentiale, precum pat, noptiera si dulap. Pe langa acestea, un cufar si o masuta de toaleta ar putea completa camera, dandu-i un aer feminin si deosebit.

PUBLICITATE