Decizie CJSU Neamț de închidere a drumurilor în această dimineață (6 aprilie)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a stabilit în această dimineață închiderea altor drumuri naționale din Neamț, ca urmare a codului ROȘU de ninsori și viscol.

Reamintim că și drumul Piatra-Neamț – Roman a fost închis circulației rutiere de miercuri seară (vezi articol AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai jos, hotărârea CJSU:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ:

Ţinând cont de avertizările meteorologice Cod Roșu și Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, emise de Administrația Națională de Meteorologie, care afectează județul Neamț;

Ca urmare a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț din data de 06.04.2023,

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare,

HOTĂRĂŞTE:

Art.1. Se restricționează traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pe următoarele sectoare de drum național: DN 15C Târgu Neamț – limită județul Suceava, DN 15 B Târgu Neamț – intersecția cu D.N. 2, D.N. 2 limita județul Bacău – limita județul Iași.

Răspund: șef S.D.N., șef I.P.J.,

Termen: 06.04.2023 începând cu ora 0600

Art.2. Consiliul Județean Neamț va analiza necesitatea solicitării de utilaje pentru deszăpezire în sprijin de la județul Harghita pentru gestionarea fenomenelor hidrometeorologice subsecvente avertizărilor de cod portocaliu și roșu.

Răspunde: Consiliul Județean Neamț

Termen: 06.04.2023 ora 08:00

Art. 3. Unitatea Militară U.M. 0144 Roman va acorda sprijin persoanelor surprinse în trafic ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase constând în articole de cazarmament și spații de cazare.

Răspund: Comandantul garnizoanei Roman.

Termen: pe perioada manifestării fenomenelor.

Art. 4. Unitățile administrativ-teritoriale aflate sub incidența fenomenelor meteorologice periculoase  în perioada 04.04.- 07.04.2023, vor transmite către Instituția Prefectului estimarea necesarului de fonduri pentru eliminarea efectelor fenomenelor periculoase.

Răspund: Primarii U.A.T.-urilor

Termen: 06.04.2023 până la ora 1200

Art. 5. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență vor proceda la informarea populației cu privire la restricțiile de circulație adoptate pentru drumurile naționale, inclusiv cu sectoarele de drum adiacente (drumuri comunale, drumuri județene), care descarcă valorile de trafic în sectoarele de drum naționale cu restricții.

Răspund: Primarii U.A.T.-urilor

Termen: permanent pe timpul manifestărilor fenomenelor periculoase

Art. 6. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va comunica prezenta hotărâre autorităţilor şi persoanelor interesate.

Răspunde: I.S.U. Neamț

Termen: după aprobare.

PUBLICITATE