Decizia privind apartenența Cheilor Bicazului va fi atacată de către CJ Harghita

După ce ieri, 25 iunie, Curtea de Apel Ploiești a decis, prin sentință definitivă, că Cheile Bicazului și cele 700 de hectare din împrejurimi aparțin comunei Bicaz-Chei, din județul Neamț, președintele CJ Harghita a declarat că va utiliza calea de atac extraordinară față de soluția instanței.

Curtea de Apel a admis pe 25 iunie recursul formulat de comuna Bicaz-Chei împreună cu Consiliul Judeţean Neamţ, Instituţia Prefectului şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Neamț, a considerat nefondate şi a respins argumentele formulate de oraşul Gheorgheni, şi a respins cererile de intervenţie a Consiliul Judeţean Harghita şi prefectului acestui judeţ, modificând totodată sentinţa dată în primă instanţă cu un an în urmă, care era favorabilă judeului Harghita.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly a declarat pentru agenția de presă ungară MTI, că va utiliza calea de atac extraordinară, după ce va intra în posesia sentinţei împreună cu motivarea.

Borboly consideră prejudiciabilă excluderea din proces a Consiliului Judeţean Harghita şi a prefectului judeţului Harghita. ”În cursul procesului oraşul Gheorgheni a fost mai puţin activ, toată procedura de administrare a probelor a fost efectuată de juriştii Consiliului Judeţean Harghita. 

Bănuiesc că Curtea de Apel a exclus Consiliul Judeţean Harghita pentru a nu fi obligată să ia în considerare probele noastre cu valoare 100% la pronunţarea sentinţei. Este un lucru cu atât mai ciudat dacă ţinem cont de faptul că judeţul Neamţ nu a fost exclus din proces”

Excluderea CJ Harghita este ilegală pentru că există mai multe acte normative care dispun reglementarea disputelor legate de graniţa dintre localităţi situate la periferia judeţelor cu implicarea consiliilor judeţene”, a declarat președintele CJ Harghita, citat de hirado.hu.

Conform legii, hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestație în anulare sau reviziure, prin care se poate obține desființarea unei hotărâri judecătorești definitive și reluarea judecării cauzei.

PUBLICITATE