Debut de foc pentru România în campania de calificare la Euro 2020

Sambata, 23 martie, de la ora 19:00, pe stadionul Friends Arena din Stockholm, echipa nationala de fotbal a Romaniei disputa primul meci din preliminariile Euro 2020, competitie care se va desfasura in 12 orase din Europa: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucuresti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma, Sankt Petersburg. Bucurestiul va gazdui tragerea la sorti pentru Euro 2020, 3 meciuri in grupe si unul in optimi.

Pentru a se califica la turneul final de anul viitor, tricolorii trebuie sa se claseze pe unul din primele doua locuri din Grupa F, din care mai fac parte Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe si Malta. Spania este favorita incontestabila la castigarea grupei, a doua echipa calificata urmand a se stabili dintre Suedia, Romania si Norvegia. Aceasta este si opinia agentiilor de pariuri care au afisat ofertele antepost pentru aceasta competitie. Pe langa cotele incitante, pariorii vor putea alege si din multitudinea de oferte de bonusuri la casele de pariuri online, semn ca aceste preliminarii starnesc un interes enorm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cosmin Contra, selectionerul Romaniei, a avut o misiune dificila in convocarea jucatorilor. Pentru acest meci, el se va baza pe urmatorii fotbalisti: Ciprian Tatarusanu (Nantes), Costel Pantelimon (Nottingham Forest) si Florin Nita (Sparta Praga) – portari; Cristian Manea (CFR Cluj), Romario Benzar (FCSB), Cristian Sapunaru (Kayserispor), Ionut Nedelcearu (FC Ufa), Dragos Grigore (Ludogorets), Cosmin Moti (Ludogorets) si Nicusor Bancu (U Craiova) – fundasi; Tudor Baluta (FC Viitorul), Razvan Marin (Standard Liege), Paul Anton (Krylia Sovetov), Alexandru Cicaldau (U Craiova 1948 CS), Alexandru Chipciu (Sparta Praga), Nicolae Stanciu (Al-Ahli), Ianis Hagi (FC Viitorul), Alexandru Mitrita (New York City FC), Dan Nistor (Dinamo), Ciprian Deac (CFR Cluj), Denis Man (FCSB) – mijlocasi; George Puscas (Palermo), Claudiu Keseru (Ludogorets), Andrei Ivan (Rapid Viena) – atacanti.

Din lotul Romaniei lipsesc multi fotbalisti care ar fi putut incepe ca titulari: Mihai Pintilii, Vlad Chiriches, Bogdan Andone, Gicu Grozav si George Tucudean. Pe langa acestia, Razvan Marin, Paul Anton si Romario Benzar au probleme medicale, iar Cristian Ganea nu va face deplasarea in Suedia, acuzand o leziune fibrilara la nivelul gambei stangi.

Sunt si vesti bune dinspre nationala Romaniei. Prezenta in lot a 9 jucatori care vor face parte din lotul largit pentru Euro 2019 la U21, va aduce un plus de entuziasm si imprevizibil  in jocul echipei noastre. Cosmin Contra a pierdut un singur meci de cand a venit la nationala, 0-3 in amicalul cu Olanda, iar in Liga Natiunilor, Romania a terminat neinvinsa, intr-o grupa cu Serbia, Muntenegru si Lituania.

Selectionerul Suediei, Janne Anderson , nu l-a convocat pe atacantul lui Alaves, Guidetti. Se pare ca acest lucru l-a deranjat pe fundasul lui Manchester United, Lindelof, care a invocat motive personale pentru a nu se prezenta la lot.

Desi a fost una dintre performerele Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia ( a ajuns pana in sferturile de finala), Suedia are un joc previzibil, care se axeaza pe recuperarea mingei si o tranzitie rapida pe faza ofensiva. Cu Berg iesit din forma si Forsberg mai mult rezerva la Leipzig, Suedia va avea probleme in a-si impune tactica in fata unei echipe circumspecte, cum este cea a Romaniei. Nordicii vor fi pusi in situatia de a ataca in fata propriilor suporteri, conjunctura care nu le este tocmai favorabila.  In acelasi timp, este de asteptat ca ei sa domine meciul sub aspect fizic, asa cum s-a intamplat in 1994, la Campionatul Mondial din SUA. Inaltimea a fost principalul atu al lui Kenneth Anderson la faza in care a egalat echipa noastra cu o lovitura de cap (Suedia a invins la loviturile de la 11 metri si ne-a eliminat in sferturile de finala).

Federatia Romana de Fotbal intentioneaza sa organizeze evenimente fotbalistice internationale si pe Stadionul Ceahlaul din Piatra Neamt, dar, pana atunci, evolutiile tricolorilor vor putea fi urmarite pe Pro TV.

Echipa probabila a Romaniei pentru meciul cu Suedia:

Tatarusanu – Manea, Moti, Dr. Grigore, Bancu – Razvan Marin, Baluta – Deac, Stanciu, Chipciu – Puscas.

PUBLICITATE