De ziua lor, pompierii nemțeni au intervenit în 8 misiuni


Misiuni de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Marți, 13.09.2016 la ora 11:39, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit de rumeguș din localitatea Ceahlău, comuna Ceahlău. La locul intervenției s-au deplasat 7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț – Garda 2 Poiana Teiului cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 3 tone de rumeguș și spațiul în care era depozitat. Cauza probabilă a incendiului: autoaprindere.

Marți, 13.09.2016 la ora 15:23, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la depozitul de furaje a unei gospodării din localitatea Costișa. La locul intervenției s-au deplasat 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatr Neamt cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, si o ambulanta SMURD . Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars construcția depozitului de furaje, 1 hectar vegetație uscată și cca 50 ml de gard din lemn. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Marți, 13.09.2016 la ora 16:05, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată în satul Tîrpești, comuna Petricani. La locul intervenției s-au deplasat 9 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu 1 autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanta SMURD. În urma incendiului au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Marți, 13.09.2016 la ora 16:46, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată în satul Poiana, comuna Brusturi. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu 1 autospecială de capacitate medie. În urma incendiului au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Marți, 13.09.2016 la ora 17:12, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre un accident în care a fost implicat un autotren încărcat cu deșeuri de carton în localitatea Ruseni, comuna Borlești. (Vezi articolul – AICI)

Marți, 13.09.2016 la ora 21:32, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată în municipiul Roman. La locul intervenției s-au deplasat 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu 2 autospeciale de stins incendii. În urma incendiului au ars aproximativ 1500 mp de vegetație uscată, deșeuri de materiale plastice și carton. Incendiul s-a propagat și la o cultură de soia care a ars pe o suprafață de 7000 mp. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Asigurari masuri PSI

Marți, 13.09.2016, începând cu ora 13:03, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de capacitate medie, a asigurat măsuri PSI la un autotren răsturnat în localitatea Ciohorăni, jud. Iași.

Misiune asanare pirotehnică

Marți, 13.09.2016, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112” despre descoperirea unui element de muniție în localitatea Buruienești, com. Doljești. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț cu 2 subofițeri și autospeciala pirotehnică care au ridicat un proiectil perforant trasor calibru 76 mm, în vederea depozitării și ulterior distrugerii. Proiectilul a fost descoperit de un localnic, pe timpul executării unor lucrări de racordare a locuinței la rețeaua de apă a localității. Echipa pirotehnică a verificat zona pe o suprafață de cca. 10 mp, utilizând detectorul de metale  și nu a mai descoperit niciun element de muniție.

D.M.B.
PUBLICITATE