De sâmbătă, 25 iulie, amenda dacă parchezi pe locurile rezervate celor cu handicap e de 5 ori mai mare

Amenzile pentru cei care ocupă locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități au fost mărite considerabil, potrivit unor noi modificări de lege, care au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial. Prevederile Legii nr. 145/2020 se aplică în trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, respectiv începând de sâmbătă, 25 iulie.

Legea nr. 145/2020, ale cărei prevederi se aplică de sâmbătă, stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„…Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv” – notează legea.

(Până acum, o astfel de faptă se pedepsea cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.)

Potrivit Legii, constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

PUBLICITATE