De râsul curcilor! Proaspătul subprefect, numit politic, condamnă numirile politice

Guvernul României a adoptat, astăzi, decizia de schimbare a prefecților și subprefecților din țară.

Decizia vine după modificarea statutul prefectului și subprefectului din Codul Administrativ. Astfel, aceștia vor fi numiți politic, de guvernul în exercițiu și vor părăsi funcția odată cu acesta. Conform modificărilor vor putea rămâne membri de partid pe perioada exercitării mandatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Practic, de astăzi, conducerea prefecturilor din țară este numită politic, de organizațiile județene de partid.

La Neamț, Guvernul i-a eliberat astăzi din funcție pe George Lazăr (prefect) și pe Doru Ungureanu (subprefect).

Pentru că funcția de prefect revine liberalilor, Guvernul l-a repus, înapoi, tot pe George Lazăr.

Totodată, astăzi Guvernul a decis ca membrii USR-PLUS Ioan Meraru și Florin Zaharia să fie numiți în funcțiile de subprefecți ai județului Neamț.

Ioan Meraru, noul subprefect numit politic, a transmis într-un comunicat de presă că „Numirile politice trebuie să înceteze

„…Numirile politice, acolo unde avem nevoie de oameni profesionişti, trebuie să înceteze şi să fie înlocuite cu un proces transparent de selecţie a resursei umane…” a declarat Ioan Meraru.

Cel de-al doilea subprefect, Florin Zaharia, a fost votat de nemțeni la alegerile din septembrie să îi reprezinte în Consiliul Județean. Cel mai probabil, pentru că funcția de consilier județean nu este foarte bine remunerată, acesta a ales Instituția Prefectului.

PUBLICITATE