De râsu’-plânsu’ cu sinucigașul din Piatra-Neamț


În jurul orei 16:45, un bărbat (Bobi Geană – 30 de ani) urcat pe stâlpul telegondolei de pe b-dul Decebal, a ameninţat că se aruncă, dacă nu este chemat procurorul care i-a condamnat rudele în dosarul „jafului asupra mașinei poștei” (Vezi articolul AICI).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După un timp, situația a început să devină amuzantă pentru unii trecători care, fără să știe exact cauza pentru care individul se urcase pe stâlp, au început să lanseze diverse motive, care mai de care mai amuzante: „O fi căutat un Pokemon de nivel mare…”, „N-a plătit la telegondolă și l-au dat jos la prima…”, iar unii s-au amuzat pe Facebook: „Totul a fost premeditat de catre autoritatile din Neamt cu scopul de a promova orasul”, „Face cursuri la e-on” etc.

DSC_7020Mai mult de atât, unul dintre „curioșii” care participau la incident (Valentin) a făcut spectacol prin dialogul pe care l-a pornit cu Bobi Geană, încercând să-l convingă să coboare de pe stâlp. Și tot el, Valentin, a fost printre puținii oameni care a reușit să bea alcool în locuri publice, de față cu polițiștii (Vezi VIDEO!)

Dincolo de amuzamentul situației, există și o poveste tragică în spatele incidentului . Deși individul cățărat pe stâlpul telegondolei nu avea nicio intenție să se arunce, motivul care l-a făcut să protesteze este unul care lasă un semn de întrebare…. rudele acestuia sunt condamnate la ani grei de închisoare.

Vezi și Dosar penal pentru bărbatul care a amenițat că se aruncă de pe stâlpul telegondolei

În urmă cu câteva zile, instanța a decis ani grei de închisoare pentru inculpații unui dosar în care au de înapoiat Poștei Române peste 2,23 milioane lei. Magistrații au decis că vinovați de jaful din luna mai 2013, de la Bârgăuani, sunt Cristian Petrachi, Rareș Petrachi, Florin Geană (fost Petrachi), Marian Răzvan Petrachi, Bogdan Voicu și Robert Gherghe Enășel.

DSC_7002La prima instanţă, Tribunalul Neamţ i-a achitat pe inculpaţii din cazul Jaful de la Poştă în noiembrie 2015, considerând că nu există probe care să ateste că aceştia sunt autorii atacului. În schimb, acuzaţii au fost găsiţi vinovaţi pentru jaful de Schitul 12 Apostoli din Vatra Dornei şi pentru atacul asupra stareţului de la Mănăstirea Bisericani şi i-au condamnat la pedepse cu închisoare cuprinse între 3 şi 13 ani.

Procurorii DIICOT au atacat decizia, iar miercuri, 20 iulie, Curtea de Apel Bacău a decis pedepse mult mai aspre. Astfel, Cristian Petrachi (28 de ani, Piatra Neamţ) va sta în închisoare 16 ani, Robert Gheorghe Enăşel (29 de ani, Dumbrava Roşie) – 14 ani, Rareş Petrachi12 ani, Florin Geană (fost Petrachi) – 14 ani, Marian Răzvan Petrachi9 ani, iar Bogdan Voicu va avea de executat 9 ani, 4 luni şi 20 de zile de închisoare.   Ceilalţi inculpaţi au rămas cu pedepsele dispuse de prima instanţă. Astfel, Romulus Agafiţei (29 de ani, Piatra Neamţ) va sta după gratii 4 ani şi 4 luni, Eduard Constantin Mărgean (31 de ani, Piatra Neamţ) – 5 ani şi 6 luni, Florin Feraru (25 de ani, Piatra Neamţ) – 4 ani şi 4 luni, Vasile Silviu Marin (20 de ani, Dumbrava Roşie) – 5 ani şi 8 luni, iar Andrei Marin (25 de ani, Dumbrava Roşie) – 3 ani şi 8 luni.

PUBLICITATE