De luni, vacanță de 2 săptămâni pentru elevi. Doar creșele rămân deschise

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, astăzi, Hotărârea privind noile restricții care vor intra în vigoare de luni în România (vezi toate restricțiile AICI)

Astfel, toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Măsura se aplică școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, ca și after school-urilor, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat, însă, că creșele vor rămâne deschise.

Raed Arafat: S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței pe 14 zile în tot sistemul școlar. Aici vorbim inclusiv de after-school-uri, care sunt menționate în hotărârea de guvern, și rămâne doar la nivelul de creșe, ele sunt singurele care vor rămâne deschise. Da, se aplică la toți regula și va fi comunicat acest lucru la toată lumea.

Reporter: Bună ziua! În condiţiile în care doar creşele private şi publice vor rămâne deschise, ce soluţie au părinţii care trebuie să stea acasă cu copiii?

Raed Arafat: Se poate şi trece online la activitatea de muncă. Astea sunt aspecte care vor fi explicate şi există soluţii pentru ele, deci nu avem altă soluţie. Ştiu că sunt multe întrebări, am mai trecut prin aceste situaţii şi întotdeauna au fost soluţii. Normal, cine stă acasă, din ce ştiu, are o anumită compensare. Și, mai mult decât atât, poate să treacă pe muncă online, având copii acasă, din momentul în care 50% din personalul unei entităţi noi cerem să fie transferat în muncă online, dacă se poate. Am mai trecut prin aceste situaţii, nu e o premieră ce facem. Cum am trecut şi altădată, vom trece şi acum.

Reporter: Există reglementări în vigoare spuneţi?

Raed Arafat: Da. Există reglementări. Aici, Ministerul Muncii, dacă nu sunt, o să le reglementeze. Dar eu, din ce ştiu, există reglementări pentru persoanele care stau acasă în aceste situaţii.

PUBLICITATE