De luni, masca va fi obligatorie și la locul de muncă, dar și pe stradă. Cine va fi exceptat de la a purta masca

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, ieri, Hotărârea privind noile restricții care vor intra în vigoare de luni în România (vezi toate restricțiile AICI)

Astfel, începând de luni, masca de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile închise și deschise, adică inclusiv pe stradă sau la locul de muncă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Până în prezent, puteau sta fără mască de protecție în birou cel mult 10 persoane, dacă erau vaccinate.

„Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.”

Se exceptează de la această măsură, următoarele categorii de persoane:

  1. copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  2. persoanele care sunt singure în birou;
  3. prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  4. reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  5. persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Mai jos, declarațiile lui Raed Arafat pe acest subiect:

Raed Arafat: Masca devine obligatorie peste tot; se anulează toate excepțiile pentru mască, gen: birou cu 5 persoane vaccinate, cu 10 persoane vaccinate. Iar în exterior singurele activități care rămân fără mască sunt activitățile sportive individuale sau dacă se practică sport în condițiile pe care le prevede Hotărârea, atunci este ok; în rest, masca devine obligatorie în următoarea perioadă.

Reporter: Și atunci când suntem singuri pe stradă, mai există această excepție?

Raed Arafat: Nu mai există, acum masca este obligatorie, cum am avut-o cândva, ne-am întors la situația pe care am avut-o. Iar dacă ești, bineînțeles, într-o activitate de sport, jogging, una, alta, acolo poți fără mască, dar asta este excepția care există.

PUBLICITATE