De luni, doar vaccinații intră în mall-uri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, astăzi, Hotărârea privind noile restricții care vor intra în vigoare de luni în România (vezi toate restricțiile AICI)

Astfel, începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde, a precizat Raed Arafat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Șeful DSU a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

Raed Arafat: Pentru magazinele alimentare din interiorul centrelor comerciale, adică mall-uri, se va intra numai cu certificatul verde, pentru că în mall nu se va putea intra decât cu certificatul verde, cum am zis, vaccinat sau trecut prin boală.

Reporter: Şi referitor la centrele comerciale: în mall-uri sunt și farmacii și alimentare…

Raed Arafat: Tot ce este în mall numai cu certificat verde. Dacă n-ai certificat verde, te duci la o farmacie care nu este în mall; este plin. Dacă nu ai certificat verde, te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare. Haideți să fim serioşi! Adică intră pe ușa intrării de la mall și îmi spune că merge la supermarket, după care te trezești cu el în cinematograf! Deci, nu va merge acest lucru.

Reporter: Din punctul dumneavoastră de vedere, hipermarketurile sunt centre comerciale sau se încadrează la magazine esenţiale?

Raed Arafat: Esențiale sunt magazinele de alimente și tot ce vinde partea alimentară, care este esențială. În rest, mall-uri etc., se intră cu certificat verde.

Reporter: Aș vrea să lămurim o chestiune: există anumite centre comerciale care nu sunt mall-uri, sunt hipermaketuri, există un magazin mare de unde vor să își cumpere oamenii alimente, iar pe hol, la intrare, există un culoar în care sunt mai multe magazine – de haine, de diferite lucruri, hipermaket. Asta intră în categoria mall-uri?

Raed Arafat: Dacă este fără control la intrare, atunci fiecare magazin se controlează singur. Asta înseamnă că atunci când se intră în magazinul respectiv, trebuie să fie controlat certificatul verde.

Reporter: Adică și acestea intră.

Raed Arafat: Normal. Deci, trebuie să fie controlat certificatul verde oriunde. Excepție – doar când se intră în magazinele care sunt de alimentație, magazinele esențiale, farmacii și așa mai departe.”

PUBLICITATE