De la tăiatul panglicii, la tăiatul primei țevi. Încep lucrările la fostul Parc ZOO din Piatra-Neamț (VIDEO)

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a dat astăzi startul lucrărilor la fosta Grădină Zoologică, transformând tradiționalul ritual al tăierii panglicii într-un simbolic „tăiat al primei țevi”.

Astăzi, primarul Andrei Carabelea a dat startul lucrărilor la parcul „Nicu Albu” (fosta Grădină Zoologică) din Piatra-Neamț.

Înarmat cu un flex în mână, primarul Carabelea a demarat personal lucrările de reamenajare a zonei, începând prin a tăia prima țeavă din fosta cușcă a urșilor.

Reamintim că în primăvara anului 2021, primarul Andrei Carabelea a decis transformarea grădinii zoologice în grădină publică. După mai bine de 2 ani de la acea decizie, astăzi, 9 august, au început lucrările care vor costa pietrenii peste 6,6 milioane de lei (1.3 milioane de euro)

Motivul principal al desființării Grădinii Zoo a fost „suferința animalelor”. La acea vreme, primarul Andrei Carabelea promitea „că niciun animal nu va avea de suferit” și că vor merge „de la rău spre mai bine”. Din păcate, unele dintre acestea au ajuns să trăiască în condiții cu mult sub cele din Piatra-Neamț (vezi articol AICI).

Cert este că și acest proiect se numără pe lista marilor realizări care se vor sfârși fix în anul electoral 2024.

PUBLICITATE