De la extaz la agonie! Fost primar din Neamț, achitat și apoi condamnat pentru aceeaşi faptă

Despre un fost edil din Neamţ se poate spune că a avut un an de coşmar. După 12 ani în fruntea comunei a pierdut alegerile din septembrie 2020, apoi a fost condamnat pentru corupţie. În plus, el are de achitat despăgubiri imense către Stat. – notează Adevărul

Petru Zamfir, fostului primar al comunei Crăcaoani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și are de achitat Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) o despăgubire in valoare de 1.313.737 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sentința definitivă vine după ce instanța de fond, Tribunalul Neamț, achitase inculpații din acest dosar pe motiv că „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.

DNA îl inculpase pe Petru Zamfir pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare doi funcţionari, ei fiind trimişi în judecată pentru comiterea a tot atâtea fapte de fals intelectual.

Fostul edil trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, exact la administrația pe care a condus-o timp de 12 ani.

PUBLICITATE