De față cu Orban, senatorul Țapu și primarul Carabelea au spus că-l susțin pe Cîțu

Într-o conferință de presă cu șeful PNL, Ludovic Orban, senatorul Eugen Țapu-Nazare și primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, au declarat îl vor sprijini pe actualul premier, Florin Cîțu, în lupta pentru președinția Partidului Național Liberal.

Deși anunțul a fost făcut vineri (vezi articolul AICI), astăzi, într-o conferință de presă ce l-a avut invitat chiar pe contracandidatul premierului Cîțu, actualul președinte PNL, Ludovic Orban, președintele interimar al PNL Neamț și primarul municipiului Piatra-Neamț și-au arătat susținerea față de Florin Cîțu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrebat de ce îl susține pe Florin Cîțu în detrimentul lui Ludovic Orban, senatorul Eugen Țapu a declarat că cel mai important argument este că primul ministru trebuie să fie și președintele partidului.

„Partidul Național Liberal este cel mai vechi partid din Uniunea Europeană și cel mai democratic partid din România, așa că fiecare membru al PNL are dreptul la propria opțiune. 

Important este ca din această competiție internă, care este între colegi și nu între adversari sau dușmani politici, partidul să iasă, în final, întărit și să rămână unit.

De ce Florin Cîțu? Pentru că eu cred că e un om ajuns la maturitate, un om cu o pregătire profesională de excepție, dar cel mai important argument este că primul ministru, așa cum este în toate democrațiile consolidate, trebuie să fie și președintele partidului.

În Guvern, pe lângă deciziile administrative, se iau și decizii politice și astfel ne mărim șansele să câștigăm alegerile din 2024. 

Opțiunea mea și a primarului este publică și rămâne neschimbată.” – a declarat senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare.

La rândul lui, primarul Andrei Carabelea a precizat că motivul pentru care îl va susține pe Florin Cîțu este pentru că acesta din urmă și-a oferit sprijinul pentru proiectele de dezvoltare în oraș.

„Eu astăzi sunt primar pentru că m-au ales oamenii. Prima mea responsabilitate este față de oraș, de cetățenii orașului și față de proiectele de dezvoltare ale orașului.

Am angajamentul actualului Guvern pentru sprijinirea unor proiecte de dezvoltare în oraș, motiv pentru care mă simt dator față de Piatra-Neamț, de Zilele Orașului, să zic «Da! Prefer să dezvolt orașul acesta.»” – a spus primarul Andrei Carabelea

PUBLICITATE