De ce nu se dau de fapt pensiile înainte de Paște. Motivul incredibil invocat de Guvern

Mulți pensionari nu se vor bucura de venirea pensiilor înainte de Paște. Motivul: premierul Viorica Dăncilă se gândeşte că pensionarii vor rămâne fără bani după sărbători și este foarte greu să tipărească fluturaşii de pensie. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marți, la Parlament, că salariile bugetarilor vor fi plătite înainte de Paşte. Nu însă şi pensiile, iar motivul invocat de Dăncilă este unul bulversant.

Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Guvernul lua inițial în calcul să plătească înainte de Paște și pensiile. Deocamdată, însă, doar pensionarii din Ministerul de Interne au această certitudine. În cazul lor plățile se vor face începând de joi, a anunțat ministrul Carmen Dan, într-o postare pe Facebook.

Așa cum am fost informată de către conducerea Casei de Pensii a MAI, pensiile vor fi primite înainte de sărbătorile de Paște, după cum urmează: cei care au conturi bancare vor primi pensia în data de 5 aprilie, iar ceilalții vor primi în funcție de livrările făcute de Poșta Română. – afirmă Carmen Dan, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PUBLICITATE