De ce nu s-a mediatizat un eveniment cu peste 6000 de tineri ortodocși din toata Europa?

Zilele trecute s-a desfășurat la Cluj una dintre cele mai mari întâlniri a tinerilor din ultimii zeci de ani.  Intalnirea tinerilor ortodocsi din Europa (18)6100 de tineri s-au bucurat de un program cultural și de suflet organizat de Arhiepiscopia Clujului în colaborare cu liderii administrației locale. A fost cea mai mare manifestare socială din țară din ultimele săptămâni. Evenimentul a fost o premieră pentru întreaga lume ortodoxă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Clujul este Capitala Culturală a Tineretului în anul 2015. Nedumerire. Niciun post de televiziune național nu a mediatizat acest eveniment unic pentru România. De ce? Intalnirea tinerilor ortodocsi din Europa (36)Părinții tinerilor care au participat la această întâlnire, care nu utilizează internetul, au butonat telecomanda la ora știrilor pentru a se bucura împreună cu copiii lor, pentru a vedea și ei cum arată 6000 de elevi și studenți împreună.

Clujenii au făcut eforturi mari pentru a organiza această întâlnire iar tinerii au primit-o cu entuziasm. Tineretul este debusolat. A devenit un segment social foarte expus. Nu reușește să se regăsească în această societate care se schimbă prea repede. Părinții tinerilor și profesorii întâmpină dificultăți mari în relația cu ei. Cei responsabili cu educația lor încearcă să găsească un limbaj prin care să poată comunica cu ei, să ajungă la sufletul lor. Intalnirea tinerilor ortodocsi din Europa (29)La Cluj s-a încercat transmiterea unui mesaj de solidaritate şi de speranţă, li s-a arătat tinerilor că ne pasă de ei. A fost un prilej de a le arăta încredere și totodată speranța pe care o avem în ei, în posibilitățile lor de a se dezvolta și de a se realiza. A fost o ocazie bună de a-i pune în lumină.

-De ce nu a fost nici o televiziune națională la întâlnirea tinerilor de la Cluj? Nu știu.

Pr. Nicodim Petre

 

sursa ortodoxiatinerilor.ro

PUBLICITATE