De ce nu recunoaște Carabelea că toate proiectele cu care se laudă sunt ale lui Dragoș Chitic?

Primăria municipiului Piatra-Neamț urmează să implementeze o serie de proiecte cu finanțare europeană, depuse cu ani în urmă de către fostul primar Dragoș Chitic și consiliul local de la acea vreme și care acum au ajuns la faza de licitație și execuție.

Toate aceste proiecte sunt prezentate și promovate de către Andrei Carabelea, ca și cum ar fi munca lui de câțiva ani în spate, fără să aibă măcar o fărâmă de bun simț să amintească și de Dragoș Chitic, cel care le-a accesat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sigur, o parte din proiecte nu prea au legătură cu nevoile stringente ale municipiului Piatra-Neamț și par a fi accesate doar pentru ca unii ”băieți deștepți” să prindă acele lucrări.

Spre exemplu, o firma abonată la banul primăriei și care a montat dozatoarele cu dezinfectant în scările blocurilor la prețul exorbitant de 240 lei/bucată, a fost desemnată să construiască celebrele parcuri din cartierele Văleni și Speranța, asta după ce s-a ocupat, printre altele, și cu montarea pubelelor de gunoi din oraș.

Tot aici includem și proiectul transformării unor benzi importante de circulație în sectoare de drum pe care va avea acces doar transportul în comun, lucru care va aglomera traficul în municipiu. (vezi articol AICI)

Astfel, de la primul proiect din mandatul lui Carabelea, (noul sens giratoriu de la ieșire din oraș), până ultimul proiect anunțat – 2,5 milioane de euro pentru 220 de biciclete (vezi articol AICI) – sunt proiecte ale fostului primar Dragoș Chitic.

Cu toate astea, ar fi fost de bun simț ca actualul primar să precizeze că proiectele respective au fost câștigate de către fosta conducere a primăriei, lui revenindu-i doar sarcina de a tăia panglica acestor investiții.

Și ca să nu zică cineva că nu amintim și de proiecte notabile din mandatul de până acum al lui Andrei Carabelea, putem enumera: închiderea parcului Zoo și a pârtiei de schi, închiderea centrului în weekend (în afara sezonului estival) și premierea săptămânală, prin rotație, a salariaților din primărie.

PUBLICITATE