De ce insistă Cozmanciuc să piardă și nu l-a lăsat pe Leoreanu să câștige?

De ce candidează Cozmanciuc la șefia CJ, când Leoreanu ar fi fost câștigător? Este o întrebare pe care foarte multi liberali și-o pun în aceste zile.

Astăzi, PNL Neamț și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Județean, în persoana lui Mugurel Corneliu Cozmanciuc, ieșeanul născut la Suceava, după cum singur se prezintă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși are buletin de Neamț doar de câțiva ani, acesta speră să îl învingă pe Ionel Arsene în competiția de pe 27 septembrie. Mergând strict pe candidatura pentru Consiliul Județean, aici e o chestie interesantă. In toate sondajele, Leoreanu este cel mai bine plasat pentru o astfel de candidatură.

Mugurel Cozmanciuc, venit în 2014 de la Iași, deși s-a străduit din răsputeri, nu a ajuns la nici jumătate din încrederea pe care electoratul o are in Leoreanu, iar Ionel Arsene ar fi avut un competitor serios in persoana lui Leoreanu.

Problema este alta: dacă ar fi câștigat Leoreanu, în câteva luni de zile acesta devenea șeful de facto al liberalilor nemțeni, lucru care l-ar fi eclipsat in totalitate pe Mugurel Cozmanciuc.

Așa că Mugurel și-a asumat candidatura, probabil bazându-se pe valul electoral din jurul PNL dar și pe o promisiune din partea mai multor primari PSD de a deveni liberali peste noapte.

Cu un Carabelea necunoscut la Piatra-Neamț și cu o organizație locală decimată, mai mult de jumătate plecând după Dragoș Chitic, cu un Micu plecat la PSD Roman, va fi greu pentru Mugurel Cozmanciuc să obțină așa de multe voturi, cât să îi ofere un avantaj în fața lui Ionel Arsene.

Așadar, dorința lui Mugurel Cozmanciuc de a nu lăsa filiala din frâie, îl va putea duce spre un mare eșec, iar cât de mult îl iubește Ludovic Orban pe Cozmanciuc, știm cu toții.

Dacă Mugurel Cozmanciuc va suferi un eșec pe linie, pierzând și CJ Neamț și primăria Piatra-Neamț, ar trebui să aibă bagajele făcute. Dar asta nu va însemna neapărat o pierdere totală pentru el, unele surse spunând că îl așteaptă, totuși, un post de deputat la unul din sectoarele din București. Sa zicem sectorul 1, unde președinte este Burduja.

PUBLICITATE