De ce candidează Leoreanu la primăria Roman și cine „trage sforile” din spate

ACTUALIZARE: Echipa „monolit” a PNL Neamț s-a defectat! Leoreanu nu mai candidează

În cele din urmă, liberalii de la Roman s-au înțeles ca Laurențiu Leoreanu să candideze la primărie.

Este o veste șoc pentru mulți, dar din dorința de a-i aduce cât mai multe voturi ieșeanului Mugurel Cozmanciuc, pentru șefia CJ Neamț, s-a construit această schemă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Probabil că lucrurile se liniștesc la Roman în privința celor 3 pretendenți PNL care își doreau postul de primar (Lucian Micu, George Lazăr și Leonard Achiriloaie), candidatura lui Leoreanu închizând cercul.

Acum rămâne de văzut dacă această candidatură nu va copia traseul din urmă cu 4 ani, când Leoreanu a candidat, a ieșit primar, apoi a demisionat pentru a merge deputat.

Și de această dată se poate întâmpla la fel, ceea ce ar fi o palmă pe obrazul alegătorului romașcan, pentru că ar însemna doar o goană după voturi și nimic altceva.

Laurențiu Leoreanu este o piesă de bază în echipa de la centru a PNL-ului și nu credem că se va întoarce să conducă un oraș de provincie, ci doar pentru a asigura un bagaj de vot suplimentar la alegerile locale.

O persoană care a dat de gustul politicii la nivel central și care este un bun comunicator pe televiziunile de știri, care este și vicepreședinte al PNL la nivel național și fost pretendent pentru postul de ministru de interne (până când Chițoiu și-a impus favoritul), nu poate să se întoarcă la primărie. Cel puțin așa credem noi.

În altă ordine de idei, Leoreanu ar fi fost candidatul cel mai bun pe care PNL Neamț îl avea pentru Consiliul Județean, sondajele interne arătând acest lucru.

Doar că o candidatură și o victorie a lui Leoreanu, ar fi eclipsat iremediabil imaginea lui Mugurel Cozmanciuc.

Cu această mișcare, se pare că Mugurel Cozmanciuc va obține un scor bun, pentru el, la Roman.

Sursele noastre spun că peste 10 primari PSD se pregătesc să devină liberali, pentru a-l ajuta pe Cozmanciuc să fie cât mai aproape de o victorie la Consiliul Județean.

PUBLICITATE