De ce Blackjack-ul e un joc mai bun decât Baccarat-ul?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Jocurile de masă şi-au păstrat popularitatea de-a lungul timpului datorită simplităţii regulilor lor dar şi pentru câştigurile pe care le pot acoda. Două jocuri se evidenţiază în mod special, cel blackjack şi cel de baccarat, ambele jocuri de cărţi unde valoarea acestora face diferenţa dintre câştig şi pierdere.

Îndemânarea şi strategia bate norocul

Orice joc păcănele este disponibil în oferta unui cazinou şi, fără îndoială că ai încercat personal o mare varietate de asemenea jocuri. Iar, când vine vorba despre jocuri de masă te poți afla într-un impas major, neştiind ce să alegi între blackjack sau baccarat.

În timp ce jocul de blackjack necesită îndemânare, abilităţi şi aplicare de strategii de joc, cel de baccarat se bazează pe o şansă ivită din senin sau pe un noroc chior. Jocul de blackjack este cu adevărat special prin faptul că dă jucătorilor posibilitatea să decidă ce pot face cu primele 2 cărţi primite de la dealer. În acest sens, le pot păstra dacă sunt de natură să realizeze blackjack, să ceară cărţi suplimentare pentru a-şi îmbunătăţi mâna, dar şi pentru a forma 2 mâini distincte cu ajutorul acestora.

Aceste caracteristici unice jocului de blackjack îl fac cu adevărat special, care dă cel puţin în aparenţă control asupra deciziilor pe care le poţi lua în diferite stadii de joc. La acest capitol se surclasează clar jocul de baccarat, care este unul mai puţin motivant din această perspectivă, prin urmare mai puţin ofertant prin prisma deciziilor care se pot lua în acest joc.

Marginea casei la aceste jocuri

Un jucător cu experienţă va alege întotdeauna jocurile care îi oferă o oportunitate mare de câştig, oportunitate stabilită prin marginea de casă pe care o oferă. O strategie bine proiectată într-un joc care oferă şi o margine cât mai mică este calea către câştig.

Jocul de blackjack este caracterizat de o margine de casă care se situează în jurul procentului de 0,50% , margine de casă care se aplică pariurilor pe jucător şi nu pe bancă. Pentru baccarat, aceeaşi margine de casă se cifrează la 1,24%, care uşor se poate observa că depăşeşte de aproape 2 ori pe cea de blackjack.

Din această perspectivă, rezultatul nu poate fi decât unul singur, blackjack îţi oferă posibilitatea de a te apropia de câştigul scontat mult mai uşor decât jocul de baccarat, deci, alegerea dintre cele 2 jocuri este una cât se poate de evidentă.

Să învingi dealerul este frumos

Deşi ambele jocuri se axează pe pariuri care se pot depune doar pe dealer sau pe jucător, satisfacţia pe care o simţi atunci când baţi dealerul la blackjack este una fantastică. Primeşti cele 2 cărţi, o vezi pe cea a dealerului şi ştii în acel moment că şansele tale sunt net superioare.

Evident că stai dacă ai în mână un punctaj de aproape 21 de puncte şi aştepţi reacţia dealerului care întoarce următoarea carte fiind nevoit să ia o decizie. El poate rămâne la valoarea pe care o are în mână sau alege să mai tragă încă o carte. Indiferent de alegerea făcută, când va întoarce cartea pe faţă şi vezi că l-ai învins, senzaţia este una de bucurie și nu se poate descrie în cuvinte.

Unde mai pui la socoteala că poate că pe jucător au mizat mai mulţi pariori, deci, spiritul de camaraderie înfloreşte brusc la masa de joc. Dealerul nu are altceva de făcut decât să se recunoască bătut şi, în consecinţă va începe să înmâneze fiecărui parior sumele câştigate.

Număratul cărţilor te face să te simţi că un profesionist

Este adevărat că un asemenea experiment îşi are aplicabilitatea într-un cazinou terestru, acolo unde te poţi integra de minune în atmosferă. Aştepţi cuminte cărţile de joc, le observi pe ale dealer-ului şi vezi ce se mai decartează pe masa de joc. Apoi, este timpul să îţi pui memoria la treabă şi să anticipezi ce carte urmează să fie distribuită.

În acest stadiu trebuie să ştii că jocul de blackjack cu 2 pachete de cărţi de joc, este cel care se pretează la număratul cărţilor şi poate un randament mare. În cazinourile din Las Vegas, aceste cărţi se amestecau mecanic de un dispozitiv special.

Astăzi, la o masă de blackjack se amestecă în mod automat de la 6 până la 8 pachete de cărţi, ceea ce face ca număratul acestora să fie unul destul de dificil. Ai surpriza să observi mâini succesive în care, cărţile de valori mari îşi fac apariţia pe masa de joc, sau dimpotrivă, cele mici vin una după alta.

Indiferent de numărul pachetelor de cărţi amestecate într-un joc de blackjack, să poți să numeri cărţile, îţi dă acel sentiment de profesionist care te va umple de adrenalină. Încearcă chiar şi din amuzament să faci acest lucru şi cine ştie, poate chiar te vei ridica de la masa de joc cu un câştig de-a dreptul impresionant.

Concluzie

Fără îndoială că jocul de blackjack este net superior celui de baccarat, lucru care se reflectă în popularitatea acestuia şi în numărul mare de jucători care îl accesează. Alege în cunoştinţă de cauză, aplică strategia adecvată şi joacă responsabil!

PUBLICITATE