De câteva săptămâni suntem binecuvântați cu câteva gropi „sănătoase” pe străzile orașului

Nu este început de an în Piatra-Neamț fără să trebuiasă să facem slalom printre craterele din asfalt sau să înjurăm printre dinți când luăm din plin o groapă.

Ne-am gândit că #NouaPiatra va aduce o altfel de abordare în privința rezolvării acestor probleme, dar ți-ai găsit…

Bineînțeles că primăria doarme iar Publiserv se face că nu le vede. Sau, cine știe, poate că așteaptă primăvara când vor porni stația de asfalt, că de asfalt la rece probabil nu au auzit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Gropile au apărut prin toate cartierele, unele imediat după ce a nins și s-a împrăștiat material antiderapant. Cele din imaginile de mai jos sunt pe bulavardele principale, au o adâncime considerabilă, putând oricând să distrugă o anvelopa sau o jantă.

Și ca să vedeți calitatea superioară a lucrărilor primăriei, cele trei gropi din zona sensului giratoriu de la gară au apărut în asfaltul turnat de Publiserv în urmă cu un an și ceva. Atât a ținut!

Prin 2018, Valentin Ciobanu, directorul Publiserv de la acea vreme, a achiziționat un utilaj special destinat pentru a plomba astfel de gropi apărute în lunile de iarnă (vezi aici).

Este de fapt o stație de asfalt mobilă. Mașinăria zace acum în curtea societății, uitată de noii directori, în loc să fie trimisă în cartiere și să plombeze craterele din asfalt.

Am avut speranța să se fi sesizat inclusiv primarul Carabelea de apariția gropilor in asfalt, dar e adevărat că din mașina nouă de 30.000 euro e cam greu sa le simți, deci are o scuză.

 

PUBLICITATE