De astăzi, 20 iunie, ISU Neamț are punct de lucru și la Roznov (FOTO)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț are dispuse forțele de intervenție în localitățile: Piatra Neamț, Roman, Târgu Neamț, Poiana Teiului și Poienari.

După cum se poate observa din enumerarea anterioară zona de vest a județului este deservită doar de Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț, timpul de răspuns pentru localitățile amplasate la limita de județ (Costișa și Tazlău) fiind foarte mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Timpul în care echipajele inspectoratului ajung la locul evenimentului are o importanță deosebită în gestionarea situațiilor de urgență și în activitatea de acordare a primului ajutor calificat, având un impact direct asupra modului de gestionare a intervențiilor.

În acest context, pentru a crește gradul de securitate în domeniul situațiilor de urgență a cetățenilor din unitățile administrativ teritoriale aflate la distanțe mari față de sediul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, în trimestrul IV al anului 2021 au fost demarate discuții de către instituția noastră cu Primăria orașului Roznov în vederea identificării unei clădiri în care să își desfășoare activitatea un punct de lucru al ISU Neamț.

În urma unei analize efectuate în comun de cele două părți s-a concluzionat că o construcție aflată în proprietatea primăriei, în incinta Căminului pentru persoane vârstnice, se pretează scopului propus, necesitând însă lucrări de reparații și de asfaltare a curții interioare, lucrări ce au fost finalizate în luna iunie 2022.

Începând cu data de 20 iunie 2022, ora 08.00 a fost operaționalizat punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava al Județului Neamț, amplasat în orașul Roznov pe strada Nicolae Roznovanu, nr. 270 într-o clădire amplasată în incinta Căminului pentru persoane vârstnice.

Peste 68.000 de persoane, un oraș  și 11 comune vor fi deservite de pompierii din acest punct de lucru, în care vor fi dislocate o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată cu modul de descarcerare și modul medical precum și de o ambulanță SMURD tip B2.

Localitățile ce fac parte din sectorul de intervenție al punctului de lucru sunt: orașul ROZNOV, comuna SĂVINEȘTI, comuna PIATRA ȘOIMULUI, comuna BORLEȘTI, comuna CÂNDEȘTI, comuna REDIU, comuna TAZLĂU, comuna ZĂNEȘTI, comuna PODOLENI, comuna COSTIȘA, comuna MĂRGINENI și comuna DOCHIA.

În perioada 2017 – 2021 în unitățile administrativ teritoriale din sectorul de intervenție al noului punct de lucru au avut loc un număr de 5372 misiuni SMURD, distribuite astfel:

„Pe această cale dorim să mulțumim Primăriei orașului Roznov și Consiliului Local al orașului Roznov pentru disponibilitatea de a susține înființarea noului punct de lucru, structură ce va conduce la o îmbunătățire semnificativă a răspunsului în cazul manifestării unor situații de urgență, având în vedere că timpul de răspuns pentru localitățile care fac parte din sectorul de intervenție se va reduce cu aproximativ 10 minute.” – au transmis reprezentanții ISU Neamț

PUBLICITATE