Darul sărbătorilor de iarnă din partea Teatrului Tineretului pentru publicul său iubit


“Aproape” de John Cariani

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– darul sărbătorilor de iarnă din partea Teatrului Tineretului pentru publicul său iubit –

Pe pragul iernii, dincolo de care ne așteaptă bucuria sărbătorilor, Teatrul Tineretului anunţă premiera Aproape de John Cariani, în regia lui Vlad Cristache. Reprezentaţiile vor avea loc sâmbătă şi duminică (28 şi 29 noiembrie 2015), de la ora 19.00, la Sala Mare.


APROAPE
de John Cariani
Traducerea: Cristi Juncu

12299315_534660826708568_3586974646449208341_nCu: Daniel Beșleagă, Sabina Brândușe, Nora Covali, Corina Grigoraș, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu, Mircea Postelnicu, Alexandra Suciu

Regia şi scenografia: Vlad Cristache

CÂND VIAȚA NI SE ROTUNJEȘTE ÎN FORMĂ DE INIMĂ
Anonime iubiri fericite ard sub cerul înghețat al unui orășel din Nord. Plăcere și exaltare, retrageri temătoare, dulci stângăcii, țâfne răsfățate, gesturi oprite la jumătatea drumului dintre dorință și bunăvoință, toate se amestecă în licoarea tare a îndrăgostirii. Din piesa lui Cariani, alcătuită din opt povești, Vlad Cristache le-a ales pe acelea în care iubirea vindecă și împlinește, rotunjindu-ne asperitățile mușcăturilor timpului. Alegerea sa plăsmuiește o viziune reconfortantă, țesută din tandrețe, căci toți oamenii sunt frumoși atunci când sunt fericiți.
Cuvintele sunt dezbrăcate de sensul lor figurat pentru că acela care iubește își pierde toate măștile: inimile frânte sunt păstrate în săculeți zornăitori și pot fi reparate, toată iubirea primită de la celălalt poate încăpea în multe, multe pungi roșii, cât să umpli o cameră, sau poate fi depozitată într-un obiect mic, mic. Pentru că în iubire declarațiile devin de multe ori declamații decorative, avem nevoie de concretețea gestului care închide în sine preocuparea specială pentru fericirea celuilalt.
Cu toții am simțit, la un moment dat că Întâlnirea cu El/ Ea este cel mai frumos dar al vieții. Din lumina fulgilor de nea și a privirii îndrăgostite, Vlad Cristache creează un dar al sărbătorilor de iarnă pentru publicul TT.

(Raluca Naclad, consultant artistic)

PUBLICITATE