Dansatorii Ray’s Dance Piatra-Neamţ, calificați la Mondiale

Weekend de infarct la Oradea pentru perechile nemţene de dans sportiv. Sâmbăta şi duminica aceasta, Oradea Arena a găzduit cea mai importantă competiţie de dans sportiv din România – Campionatul Național de Dans Sportiv pe Secţiuni 2023.

În cadrul acestei competiţii se stabilesc reprezentanţii României la campionatele mondiale de profil, adică cele la secţiunea Standard precum şi la secțiunea Latino.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, ocupanții locului 1 şi 2, ceea ce înseamnă campionii şi vicecampionii României la dans sportiv vor face parte din delegația oficială pentru mondiale.

Un început de an de senzație a fost pentru Clubul de Dans Sportiv Ray’s Dance din Piatra-Neamţ.

Clubul nemțean a fost prezent cu 5 perechi de dansatori la linia de start a acestei competiţii, participand la secțiunile Standard şi Latino, la categoriile de vârstă 10-11 ani, 14-15 ani şi 16-18 ani.

Vicecampionii României la secţiunea Latino, categoria 14-15 ani sunt nemţenii de la Ray’s Dance, Alexandru-Marian Sabin şi Alessandra-Maria Dediu.

Ei sunt cei care vor face parte din Lotul naţional de dans sportiv şi din delegaţia României la Campionatul Mondial de Latino Juniori II, care va avea loc în Vagos, Portugalia, în data de 28 octombrie, alături de colegii lor, campionii naţionali, Marius-Tiberiu Pădurean şi Adelina Stanciu, de la Clubul Mystic din Reşiţa.

Tot Alexandru-Marian şi Alessandra-Maria au ocupat şi poziţia a 4-a pe podiumul secţiunii Standard, categoria de vârstă 14-15 ani.

Darius Toma şi Carina Apetrei sunt vicecampionii României la secţiunile Standard şi Latino la categoria de vãrstă 10-11 ani.

Perechea mixtă Andrei Crişan(Clubul Dansul Viorilor Reghin) şi Rebeca Tomiţă(Clubul Ray’s Dance Piatra Neamţ) s-au clasat pe locul al 6 lea în finala competiţiei de dansuri Standard, categoria 16-18 ani.

Perechile Alex George Bertea şi Carina Băisan şi Darius Ţobârnac şi Bianca Gaman ai ocupat locul 15 din 30 de perechi, respectiv locul 4 la secţiunea Standard şi locul 15 din 17 perechi la secţiunea Latino ,la categoria de vârstă 10-11 ani.

Facem precizarea ca toate perechile finaliste, respectiv ocupantele locurilor 1-7, vor face parte din loturile naţionale ale Romaniei.

„Felicitări tuturor sportivilor, părinţilor, sponsorilor şi tuturor celor care au fost lângă noi în toată această perioadă! Ne bucurăm pentru că ați avut încredere în noi şi pentru că aţi înţeles faptul că munca bate talentul.

Aşa cum este o vorbă: în performanţă este talent 10% şi 90% muncă. Suntem foarte entuziasmaţi şi mulţumiţi de rezultatele obţinute şi promitem să continuăm să ridicăm dansul sportiv la nivel de artă.”– a transmis reprezentantul Clubului de Dans Sportiv Ray’s Dance, Andrei Scrab.

PUBLICITATE