Dan Manoliu și Emilia Arcan „au vizitat” 3 intersecții periculoase din județul Neamț


Trei intersecţii aflate pe tronsonul Girov – Hanul Ancuţei, considerate periculoase pentru că se află la răscruce de drumuri bune din punct de vedere tehnic, intră în studiul autorităţilor, care caută soluţii pentru a se evita să mai producă incidente rutiere în preajma lor. Demersul are loc la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emilia Arcan, care a mobilizat, pentru astăzi, o echipă formată din reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Drumurilor Judeţene, Drumurilor Naţionale, CJ şi autorităţi publice locale, care au vizualizat două intersecţii din Girov şi una de la Hanul Ancuţei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

drum1„După modernizarea drumului judeţean Girov – Hanul Ancuţei şi a drumului judeţean de la Girov la Roznov, s-a constatat o creştere substanţială a valorilor de trafic atât în ceea ce priveşte transportul de mărfuri, cât şi numărul autoturismelor. S-au înregistrat multe accidente soldate cu victime omeneşti la intersecţia DJ 156A cu drumul naţional DN 15D la Girov. Cu toate eforturile depuse de Poliţia Rutieră de câţiva ani şi până în prezent, pentru instalarea de benzi rezonatoare şi semnalizare rutieră corespunzătoare, s-au înregistrat în continuare tragedii“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
Pe teren, alături de reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în găsirea unor soluţii potrivite, s-a aflat şi Dan Manoliu, vicepreşedinte al CJ Neamţ, responsabil de starea drumurilor din judeţ: „Este important să fim pe drum2teren alături de reprezentaţii de la Drumuri Naţionale, Poliţia Rutieră, Drumuri Judeţene şi cu autorităţi publice locale, pentru a putea identifica soluţii de eliminare a riscurilor din aceste puncte periculoase. Am mers şi la a doua intersecţie de la Girov, cea către Hanul Ancuţei, unde frecvenţa incidentelor rutiere este mai redusă decât la cealaltă, dar tot se petrec incidente. De comun acord şi cu primarul vom demara proiectul pentru reamenajarea lor“, a declarat Dan Manoliu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

A treia intersecţie inspectată azi de către autorităţi este cea de la Hanul Ancuţei – DN2 cu DJ 208G. drum3„Modernizarea drumurilor devine o problemă cu două tăişuri, pentru că se circulă cu viteză şi se ignoră semnele de circulaţie. La intersecţii, oricâte benzi rezonatoare s-ar pune, oricâte semnalizări ar fi, tot se circulă peste limita legală şi nu se acordă prioritate. Din păcate, aceste dovezi de inconştienţă la volan lasă de multe ori consecinţe ireversibile, pierderi de vieţi omeneşti, oameni nenorociţi pe viaţă. Pentru a mai reduce din aceste tragedii, în următoarele două săptămâni, specialiştii cu care ne-am întâlnit astăzi pe teren vor veni cu soluţii tehnice, cu proiecte pentru eliminarea riscurilor din aceste puncte periculoase. Nu cred că nu putem pune în practică variantele găsite pe teren, la faţa locului. Pentru că spaţiul nu ne permite, nu vor exista sensuri giratorii, dar vor fi lărgite intrările în aceste intersecţii, vor apărea bretele şi cred că în scurt timp circulaţia în aceste trei puncte va fi mult îmbunătăţită. Şi mai avem multe astfel de intersecţii periculoase în judeţ, cărora le voi acorda atenţie, pentru a nu mai fi «capcane» pentru participanţii la trafic“, a mai declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

PUBLICITATE