Cutremur puternic produs astăzi, 12 iunie, în Turcia. 6,3 grade pe Richter

ACTUALIZARE

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,3, resimțit la Atena și la Istanbul, a fost înregistrat luni în Marea Egee, în largul coastelor Turciei și Greciei, provocând pagube materiale în special în insula Lesbos, a informat Institutul american de geofizică (USGS), citat de AFP.
Epicentrul cutremurului a fost situat la circa 11 kilometri sud de satul Plomari pe coasta de sud a insulei grecești Lesbos, la o adâncime de 5,7 kilometri, potrivit USGS.
„Mai multe clădiri (…) au fost avariate. Evaluăm în prezent prejudiciul”, a declarat primarul din Plomari pentru postul grecesc TV ERT. – notează Agerpres
Cutremurul a fost resimțit și la Izmir, în vestul Turciei, dar și în unele dintre cartierele din Istanbul.
Potrivit Agenției turce pentru gestionarea situațiilor de urgență (Afad), cutremurul a fost urmat de două replici cu magnitudinea de 4,9.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a avut loc astăzi, 12 iunie 2017, în vestul Turciei, la o adâncime de aproximativ de 10 kilometri.

Seismul cu magnitudinea de 6,3 a avut loc în largul coastelor de vest ale Turciei, în Marea Egee şi s-a simţit şi în metropola Istanbul, dar şi pe insula grecească Lesbos.

Martorii spun că seismul a durat aproximativ 30 de secunde, iar alimentarea cu electricitate s-a întrerupt în unele zone.

Seismul a avut epicentrul la 85 de kilometri nord-vest de Izmir, la aproximativ 650 de kilometri distanță de București, la 15.28 ora locală, aceeași cu ora României. Potrivit primelor informaţii, a fost urmat de o replică de 4,9 grade și s-au înregistrat unele pagube pe insulele greceşti Lesbos şi Chios. Deocamdată nu există informaţii privind victime.

PUBLICITATE