Cutremur lângă barajul de la Bicaz! Autoritățile spun că „nu sunt motive de panică”

Autoritățile din Neamț anunță că nu sunt motive de panică în urma cutremurului ce a avut loc în această dimineață în apropierea Barajului Izvorul Muntelui (Bicaz).

„Am discutat cu Inspectorul Șef al ISU Petrodava Neamț, domnul general Ciprian Mitrea, și am luat decizia efectuării unei evaluări în zonă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, am solicitat conducerii Hidroelectrica să ne comunice valorile înregistrate de seismograful existent în baraj și dacă construcția hidrografică a fost în vreun fel afectată.

Nu sunt motive de panică!” – a transmis prefectul de Neamț

Reamintim că un cutremur de peste 3 grade, cu epicentrul în județul Neamț, lângă barajul de la Bicaz, a avut loc în această dimineață.

„În ziua de 28 Martie 2024 la ora 08:36:51 (ora locală a României) s-a produs în MOLDOVA, NEAMT un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 12.9km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20km V de Piatra Neamt, 65km V de Roman, 76km NV de Bacau, 78km S de Suceava.” – au transmis reprezentanții Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut epicentrul într-o zonă neobișnuită din județ, între Dodeni și Izvoru Muntelui, în apropierea Barajului Izvorul Muntelui.

PUBLICITATE