Cutremur de magnitudine 6,7 în Turcia. Cel puțin două persoane decedate

Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum în sud-vestul Turciei, a anunțat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morți în insula grecească Kos din Marea Egee. – informează Agerpres

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Seismul a fost urmat de peste 57 de replici, până la ora aceasta, dintre care cel puțin cinci replici au fost puternice, cu magnitudini peste 4,5 Richter

Epicentrul cutremurului de pământ, care a avut loc la 1.31 ora locală vineri (22.31 GMT joi), s-a aflat la 10 km sud-est de orașul de coastă Bodrum în Turcia, și la 16,2 km est de Kos în Grecia, potrivit USGS, citat de AFP.

Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee.

Două persoane au fost ucise vineri în Insula Kos din Marea Egee în timpul „cutremur foarte puternic” ce a avut loc în largul coastei insulei greceşti, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului din Kos.

„Avem doi morţi şi răniţi (…). Plafonul unei clădiri s-a prăbuşit”, a spus acest responsabil.

sursa: Agerpres
PUBLICITATE