Curtea de Apel Bucureşti: Restricțiile trebuie impuse doar pe baza testelor

Doi juriști din Piatra-Neamț au cerut Curții de Apel București anularea ultimelor două Hotărâri de Guvern care prelungeau starea de alertă pe teritoriul României și stabileau restricțiile impuse pe durata acesteia.

Instanţa a decis obligarea Guvernului României ca, de acum înainte, când va stabili restricţiile pentru cetăţeni, să respecte principiul nediscriminării pe criterii de vaccinare sau de trecere prin boală şi să ia în calcul doar rezultatele negative ale testelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Orice decizie de natură a produce efecte privind drepturile și libertățile fundamentale trebuie motivată, subliniază judecătoarea, de inițiatorul legislativ, în acest caz de Palatul Victoria.

În motivarea deciziei sale, judecătoarea de la Curtea de Apel Bucureşti precizează că, în cuprinsul celor două Hotărâri de Guvern, „nu sunt invocate dovezi medicale acceptate de OMS, potrivit cărora trecerea prin boală sau vaccinarea cu schema completă atrag imunitate totală de la contractarea acestui virus şi determina imposibilitatea transmiterii lui”.

Dacă va rămâne definitivă, hotărârea Curții din 27 decembrie va fi publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul poate face recurs în următoarele două săptămânim iar dosarul va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Întreaga știre poate fi citită AICI

PUBLICITATE