Cum va începe anul şcolar în localitățile din Neamț

Anul şcolar va începe („fizic”) la 14 septembrie pentru toate localitățile din județul Neamț cu excepția localității Poiana Teiului, unde cursurile vor începe doar în mediul online.

Prefectul județului Neamţ a anunţat astăzi cum şi când va începe noul an şcolar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O singură localitate din Neamț este sub scenariul roşu: Poiana Teiului. Aici cursurile vor fi efectuate doar în mediul online.

Totodată, nouă localităţi, sunt sub scenariu galben (o parte din elevi vor fi prezenţi fizic în clase, alţii vor face cursuri online), iar restul localităţilor sub scenariu verde.

Din analiza făcută astăzi în Comitetul Judeţean de Situaţii de Urgenţă şi conform datelor primite de la Direcţia de Sănătate Publică suntem în scenariul roşu pe localitatea Poiana Teiului. Aici cursurile vor începe doar în mediul on-line în cele 3 unități de învățământ.

Nouă localităţi sunt sub scenariul galben: Piatra-Neamţ, Roman, Alexandru cel Bun, Bodeşti, Dochia, Războieni, Taşca, Tupilaţi şi Dobreni. Pentru fiecare localitate avem indici de răspândire comunitară de peste unu la mie. Aşadar vom începe cursurile la 14 septembrie într-un sistem mixt, atât cu elevi la şcoală cât şi on-line.

Restul localităţilor din judeţ sunt în scenariul verde, adică se redeschid cursurile cu prezenţă fizică la şcoală a elevilor”, a declarat prefectul de Neamţ.

Miercuri, 9 septembrie, va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în care va fi stabilită pentru fiecare localitate în parte şi pentru fiecare unitate de învăţământ în parte modalitatea în care va începe noul an şcolar.

Există posibilitatea ca din localitățile aflate în zona verde, să fie unități de învățământ care vor funcționa în scenariul galben din lipsă de spații sau din lipsă de cadre didactice.

Potrivit reprezentanților DSP Neamț, la nivelul județului Neamț sunt autorizate 303 de școli (din 321). 18 școli nu sunt autorizate fie din lipsa apei potabile, sau din cauza reabilitărilor neterminate. Cele 18 școli se află în comunele: Borlești, Bozieni, Dragomirești, Icușești, Mărgineni, Oniceni, Pipirig, Tarcău, Trifești și Valea Ursului.

Vezi și NEAMȚ: Harta cu scenariile pentru reînceperea școlii

PUBLICITATE