Cum va fi VREMEA până pe 9 octombrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 26 SEPTEMBRIE – 09 OCTOMBRIE 2022

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în prima săptâmână, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 23 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în 30 septembrie și 1 octombrie, apoi aceasta va scădea treptat până spre finalul intervalului, când va ajunge la medii de 18…20 de grade, valori apropiate de normele climatologice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 6 și 12 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie.

LA MUNTE

În mare parte din interval regimul termic va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 10 și 15 grade, iar cea a minimelor între 3 și 8 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata perioadei de referinţă, însă cantităţi de apă mai însemnate se vor acumula în jurul datei de 27 septembrie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE