Cum va fi VREMEA până pe 9 iulie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 26 IUNIE – 09 IULIE 2023

MOLDOVA

Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zielele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură.

La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28…30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 28…30 de grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 13 și 15 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15…17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săprămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.

LA MUNTE

Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zielele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură.

În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17…18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18…19 grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 10…12 grade.

Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE