Cum va fi VREMEA până pe 7 mai în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 24 APRILIE – 07 MAI 2023

MOLDOVA

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normele climatologice, respectiv o medie regională a acestora de 18 grade, apoi se va răci, iar în perioada 26 – 28 aprilie se vor înregistra maxime termice de 13..14 grade.

După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, maximele vor fi în general de 16…17 grade, cu valori mai ridicate, spre 19…20 de grade, la finalul intervalului.

Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în primele nopți, va scăde la 3…4 grade în 28 și 29 aprilie, apoi se va reveni la valori în jurul a 6 grade.

Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, pe alocuri însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și prima săptămână din luna mai.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie pentru întreaga zonă de 8 grade în prima zi, până la 4 grade în zilele de 26 și 27 aprilie, apoi se va reveni treptat la 8 grade, posibil mai ridicate spre finalul intervalului de aticipație.

Evoluția va fi asemănătore și în regimul nocturn al temperaturilor, tendința fiind de scădere de la 2…3 grade în prima noapte, până spre valori preponderent negative, la o medie de -4…-2 grade în perioada 27 – 29 aprilie, iar ulterior sunt estimate valori de 1…2 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 30 aprilie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE