Cum va fi VREMEA până pe 7 aprilie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 25 MARTIE – 7 APRILIE 2024

MOLDOVA

Vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că, în mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La începutul perioadei, se vor înregistra temperaturi maxime de 13…16 grade și minime de 0…3 grade (fiind condiții de producere a brumei în special în nordul regiunii), iar între 28 martie și 3 aprilie vor fi valori diurne de 20…23 de grade și nocturne de 5…8 grade, mediat regional.

Spre sfârșitul celei de a doua săptămâni va fi posibil ca vremea să se mai răcorească.

Va ploua pe alocuri în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse și izolat se vor semnala descărcări electrice.

LA MUNTE

Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic în general apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime de 0…5 grade și minime negative, până spre -6…-4 grade.

Din data de 28 martie, vremea se va încălzi treptat, astfel că -până spre finalul intervalului de referință- se vor înregistra valori mult mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă din an, ziua în medie de 6…14 grade, chiar mai ridicate la altitudini de sub 1000 m, iar noaptea de 1…7 grade.

La începutul intervalului pe spații mici vor fi pecipitații mixte, iar în data de 28 martie pe arii relativ extinse vor fi mai ales ploi.

Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ploaie va fi ridicată și după data de 3 aprilie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE