Cum va fi VREMEA până pe 6 noiembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 24 OCTOMBRIE – 6 NOIEMBRIE 2022

MOLDOVA

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade, exceptând ziua de 25 octombrie, când aceasta va tinde spre 22 de grade.

Valorile termice diurne se vor situa ușor peste normalul perioadei și în cea de-a doua săptămână, când vor fi în medie cuprinse între 12 și 15 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie.

Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 9…11 grade.

Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și pe parcursul celei de-a doua sâptămâni.

LA MUNTE

Valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima sâptâmână și la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obișnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 și 14 grade.

Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6…8 grade.

Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 0 și 4 grade, exceptând nopțile din 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate la medii de 6…8 grade.

Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și în cea de-a doua săptâmână.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI